reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Made
bardzo dziekuje za wiesci o Wioli i Franku!
Tez bym jeszcze jos pomeczyla :)

Jos
super chatka puchatka! Ogrodek super, kominek ekstra sprawa! Bardzo tam milusio! Bardzo jestem teraz ciekawa co zmieniacie, co remontujecie i jaki bedzie efekt "po" :)
a skoro wasza miejscowosc 15min od wersalu, to nie moze tam Poldus chodzic? Mnie dowozono wiele lat codziennie pol godziny ale z innych wzgledow niz dobra edukacja (mama po rozwodzie i 3 przeprowadzkach nie chciala mi kolejnej w zyciu zmiany dorzucac, wiec jak tylko urodzila moja siostre zrobila prawko, kupila malucha i wozila... Nie wiem jak ona to wszystko robila szczerze mowiac). Czy we francji rejonizacja jakas nie do przebicia jest w publicznych szkolach?
Ja to jestem zalamana, bonszwacarskie szkoly w ogole sa do bani (a dobra prywatna szkola to 70tys chf rocznie, wiec yyyy chyba nas nie stac), beznadziejny poziom i czesto nieciekawy miks kulturowo-kastowy, za przeproszeniem ale nic to... Po francuskiej stronie podobno szkoly duzo lepsze, wiec wrazie czego bedzie sietrzeba za kilka lat za granice wyprowadzic. A z drugiej strony... My z m skonczylismy polskie publiczne podstawowoki, po ktorych dostalismy sie do dbrych publicznych liceow i dostalismy sie na dobre studia i jakos tam idzie. Ja nie bardzo mam ambicje, zeby Zosia jakies miliony kosila, byla znana itp. Niech nawet wcyrku wystepuje jesli bedzie chciala i mi pokaze, ze jej plan ma rece i nogi. Byle byla szczesliwa i z zycia zadowolona. Mi rodzice wcisneli ambicje, ze heji taz mam kompleksy i nieszczesliwa jestem - zupelnie bez sensu. No i tak myslimy od jakiegos czasy czy szkola ma znaczenie czy nie. Ciezkie decyzje...

CORA
Ja sie tu spodziewalam wieprza w stroju baletnicy a zobaczylam zdjecie laski w stroju kapielowym! Ty to umiesz skokietowac czlowieka :) bardzo fajny stanik i modelka tyz!

reklama
Jos, aaa to już wsio wiem;-):-p
a właśnie, ze nie:-p:-p to już się też przeprowadzasz czy jeszcze nie? No i to by było na tyle:-D mojej ciekawości:sorry:

no, może się w końcu uda wybrać:tak: ale jak coś, to MOOOOŻE za rok:tak: na pewno chciałabym przed kolejnym Bąblem:sorry: ale co z tego wyjdzie, to się okaże...

Cora,
przesadzasz;-)

Pok, witaj
biggrin.gif
skąd Tyś wzięła ten tekst wieprza w stroju baletnicy
laugh2.gif
laugh2.gif
laugh2.gif

u nas zaczyna grzmieć....
baffled5wh.gif
baffled5wh.gif

Ostatnia edycja:
" Cztery spolgloski, trzy samogloski oto imie - raphael
szepcze je sobie do ucha, kazda litera mnie zachwyca
to tréma nad 'e' zachywca mnie, w imieniu raphaël,
to jak sie laczy z "a" i "e"
to jak je placze i przykleja do 'l'

RAPHAEL

wyglada jak aniol, lecz to diabel milosci jest,
kosci biodra i welurowego spojrzenia
gdy sie nachyla, gdy sie nachyla, moje noce
sa biale i juz na zawsze...

Lubie dziweki imienia Rapheal o smaku miodu
szepcze je gdy budze sie, miedzy piorami mego snu
I zeby dzien byl piekny perfumuje sie raphael"

made : twoj szanowny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! looo jezu nie czytaj, nie czytaj nie czytaj co wyzej napisalam ! nie chce stracic kolezanki :)

jos!!!!!!!!!!!!!!!!! TO JEST BOSKIE!!!!!!!!!!!!!!! :*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*

Cora, dolny śląsk, 60 km od wrocka...

zaraz będe uciekać, bo już nie grzmi, a burza się rozpoczęła... jak mały nie będzie się wybudzał, to może chwilkę jeszcze posiedzę...

jos! Dziękuję za ten kawałeczek Francji :*
Ja się już pożegnam, ale przed tym chciałabym Ci życzyć i całej Twojej rodzinie Fantastycznych chwil w kraju Marii Skłodowskiej bez Curie :-)
Dawaj znać w miarę możliwości :)))

Dobrej nocy Koleżankom!

pok : szkola i edukacja : temat rzeka ! mamy z mezem podobne przemyslenia i m.in. dlatego zdecydowlaismy sie zaryzykowac i sie przeprowadzic
problem w tym ze te super szkoly w wersalu super przedszkola to sa jak najbardziej publiczne i darmowe!
ja z kolein powtazam z epoldke moze byc i cukiernikiem byle byl szczesliwy, a ja kotra moglaby obiad i koalcje zastapic slodkim jaka bym byla szczesliwa!
jednak wybor szkoly TU ( mysle ze pod tym wzgledem wlasnie inaczej jest w CH) laczy sie nie tylko z intelektualnym i edukacyjnym poziomem nauczycieli.dzieci ale i ze srodowskiem... wiec dla mnie zla szkola to nier jest tylko demotywator edukacyjne, ale w penwym sensie niebezpieczenstwo ( pewnie wiesz co we francji oznacza 'cité" czy jak moze wygladac zycie bialego dziecka w kolorowej dzielnicy) - to tak dla przykladu. wiec w sumie to nie tylko chodiz o poziom. chodzi o wsyztsko co jest wokol : rodziny, wartosci, zachowania...
na chwile obecna poldka dowozic nie moge bo NIE MAM PRAWKA
poz atym sa dwa inne "ale" :
1. we francji wlasnie w sektorze publicnzym ciezko jets przekroczyc podzial geograficnzy (musialabym udowodnic z epracuje w wersalu i jets mi po drodze, z etam mieszka niania do ktorej go zawoze...a i to nie daje 100% pewnosci pwoodzenia akcji) b/ to jets tylko 10min stad, ale o godz. 8:00 z tych 10min calego poludniowego wschoduy ktory ciagnie do pracy do paryza moze sie zorbic tak 30 jak i 50... i tyle to raz : duzo dla dziecka , a dwa : nie moze zapewnic pojawiania sie w szkole na dana godzine,a spoznienia tu nie s atolerowane, po prostu po 8h40 nikt juz nie otwiera dzwi szkoly

co sie zas tyczy systemu eduklacji w CH to sie zgadzam ... niestety publiczny sektor trzeba uwazac, wybierac... wrecz douczac
a prywtany ...tak jak piszes
fred aprzyjaciel, swiadek slubu ksztalcil sie tam, dorastal ... tyle ze jego tato byl dyrektorem 'carrefour monde ' i pwoiedmzy ze setki tysiecy to nie byl dla niego problem przez nascie lat :/

made kochana : :))))))))))))))))))))) dziekuje bede sie odzywac
z polski pozaborowej ;) hihiihhihiihihihihihihihihihihihi
buziolki !

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry