- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
corazon : ni licho sie z toba nie zgodze .... teren juz jets. piekny idelany wyjatkowy. a dom moze byc chocby po cegle na miesiac ! a ja sobie terenu nie powieksze i sasiada nie odsune, chyba z ektoremùu dom wysadze i zgonie na alkaide ktorej tu nie malo 
mademoiselle
Fanka BB :)
jos - a co Ty masz sobie do zarzucenia? Sorbona gorsza?
Ja tylko pomarzyć mogłam o takiej szkole! Prawdą jednak jest, ze humanista w życiu fortuny się raczej nie dorobi hehe :-) artysta-po śmierci, za to ekonomista....TO JUŻ BARDZO PRAWDOPODOBNE! :-)

mademoiselle
cora - boszesz ty mój! Tam będzie ORGIA nie GRILL 
cora - w takim razie jestem ślepa
bo ja tam zwałów żadnych nie widzę
wręcz przeciwnie....ponętny dekolcik i świetny staniczek 

cora - w takim razie jestem ślepa

Ostatnia edycja:
made : hahahaha sorbona gorsza gorsza. sorbona ma nazwe za granica, a tu jets wylegalnia humanistow, a we francji licyz sie tylko matma. humaniscie to groza rosnacego wskaznika bezrobocia
sorbona to jest dla satysfakcji intelektualnej i dla zaspokojenia wlasnego ego
anegdotka :
gdy mialam lat 13/14 przeczytalam biografie marie curie. i zaczelam marzyc. by tak jak ona wyjechac na studia do parzya, miec dyplom sorobony, siedziec w tej samej auli. tak jak ona mieszkac w 9-10m kawalerce na poddaszu hausmanskiej kamienicy w centrum mrowiska-paryza. Gdy mialam lat 18 przekroczylam prog sorbony gdzie juz na wstepie powiedizano nam ze 1/3 z nas nie znajdzie pracy w zawodzie. nie w francji. przez prawie rok zylam w 9m kwadratowych na poddaszu kamienicy kolo dworca swietego lazaza, 7 peieter bez widny, skrzpiace kilkusetlenie deski parkietu. lazienka i prysznic na korytarzu jeden na kilka pokoi. obok rodzina afraykanska bez papierow, 3 osoby na 9 metrach, moj obiad codziennie przechodizl zapachem kuchni afrykanskiej, wkoncu wojna i zamkniecie wody dla calego poziomu - dopoki ludzie nie zapalca czynszu ! brak prysznica, karaluchy. ucieczka z hausamnskiej kamienicy.
i jeden jedyny wniosek w 100% moj wlasny z ktorego jestem dumna do ktorego rezerwuje sobie prawa autorskie i ktory przekaz jako przestroge dzieciom :
TRZEBA BARDZO UWAZAC O CZYM SIE MARZY, BO MARZENIA CZASEM SIE SPELNIAJA
sorbona to jest dla satysfakcji intelektualnej i dla zaspokojenia wlasnego ego
anegdotka :
gdy mialam lat 13/14 przeczytalam biografie marie curie. i zaczelam marzyc. by tak jak ona wyjechac na studia do parzya, miec dyplom sorobony, siedziec w tej samej auli. tak jak ona mieszkac w 9-10m kawalerce na poddaszu hausmanskiej kamienicy w centrum mrowiska-paryza. Gdy mialam lat 18 przekroczylam prog sorbony gdzie juz na wstepie powiedizano nam ze 1/3 z nas nie znajdzie pracy w zawodzie. nie w francji. przez prawie rok zylam w 9m kwadratowych na poddaszu kamienicy kolo dworca swietego lazaza, 7 peieter bez widny, skrzpiace kilkusetlenie deski parkietu. lazienka i prysznic na korytarzu jeden na kilka pokoi. obok rodzina afraykanska bez papierow, 3 osoby na 9 metrach, moj obiad codziennie przechodizl zapachem kuchni afrykanskiej, wkoncu wojna i zamkniecie wody dla calego poziomu - dopoki ludzie nie zapalca czynszu ! brak prysznica, karaluchy. ucieczka z hausamnskiej kamienicy.
i jeden jedyny wniosek w 100% moj wlasny z ktorego jestem dumna do ktorego rezerwuje sobie prawa autorskie i ktory przekaz jako przestroge dzieciom :
TRZEBA BARDZO UWAZAC O CZYM SIE MARZY, BO MARZENIA CZASEM SIE SPELNIAJA
mademoiselle
jos - mimo tej nieco smutnej anegdotki, pozostaję wierna marzeniom
)) i szczerze zazdroszczę tych wszystkich atrakcji, z ręką na sercu
Afrykańska kuchnia dość aromatyczna jest, to prawda hehe :-)))) ale za to jak konserwuje 
A w ogóle, to czy tylko biografia Curie Skłodowskiej skłoniła Cię do podjęcia studiów na Sorbonie?

A w ogóle, to czy tylko biografia Curie Skłodowskiej skłoniła Cię do podjęcia studiów na Sorbonie?
Ostatnia edycja:
made : wiesz co... chyba tak ... chyba chcialam byc swego czasu jak curie sklodowska tylko humansityczna, bo atomow nie panimaju... chyba wtedy dowiedzialam sie co to byla sorbona i stad ro sie wzielo ... a pozniej jeszcze doszli francuskie filozofki humanisci i mozliwosc wykladow z hanna kral, pawlem huelle, ... i tak wyszlo
w wieku 17 lat bylo postanowione, nie od razu mnie przyjeli na sorbone, wiec zapislaam sie na filozofie na innym paryskim uniwersku, ktora zaczelam po raptem 2 miesiacach wakacji we francji, to byla lingiwstyczna szkola zycia. francuzi nie rozumieli co gada kartezjusz a ja musialam przerobic setki stron ze slownikiem francusko-poslkim
skonczylam rok z "mention" czyli wyroznieniem ale porzucilam te studia gdy nastepnego roku przyjeli mnie na sorobone
no to sie wywnetrznilam i powychwalalam
no to sie wywnetrznilam i powychwalalam
reklama
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: