- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
mademoiselle
Fanka BB :)
jos - bardzo mi się podoba, bardzo! I kominek też jest, cudownie Wam w nim będzie
)) Jak duży macie ogródek?
mademoiselle
hehe :-))) ja też nie....u mnie by tylko trawa rosła
i to sztuczna!
A sklepy blisko masz? Szkołę, przedszkole? Jakiś plac zabaw czy park w okolicy jest?

A sklepy blisko masz? Szkołę, przedszkole? Jakiś plac zabaw czy park w okolicy jest?
made : szkola blisko plac zabaw minute od domu i boisko male dla dzieci do wybiegania sie, pilki, rowerow kolo domu ( rog boiska widze z okna). sklepy ciut dalej z ato, podobnie jak dworzec i centrum. no ale zakupy bede robic "na dowiezienie"
natomiast na dluzsza mete ( zajecia dodatkowe za rok, czy lekarz czy jakies inne oddalone sprawy : potrzebne bedzie mi jednak prawko,bo do dworca mam penwie jakies 20min na pieszo, autobusy sa ale wiadomo : rzadko)
natomiast na dluzsza mete ( zajecia dodatkowe za rok, czy lekarz czy jakies inne oddalone sprawy : potrzebne bedzie mi jednak prawko,bo do dworca mam penwie jakies 20min na pieszo, autobusy sa ale wiadomo : rzadko)
mademoiselle
jos - a Poldeczek widział już nowy domek i nową szkołę? Jak zareagował?
made : widzial widzial juz kilka razy. 1szy raz jakies 4 m-ce temu pwoiedzial z enie chc eopuszczac wersalu. byl stanowczo na NIE. pozniej : juz na tak
narazie podoba mu sie bardzo i jets podekscytowany. jak bedzie : wyjdzie w praniu. najbardziej martwi mnie szkola, bo poziom jednak nie ten sam co w wersalu ( gdzie sa najlepsze skzoly we francji! nb najlepsze liceum we francji jest w paryzu w literacko inteligenckiej najdrozszej 6tej dizlenicy paryza) a dw anastepne najlepsze na caly kraj sa wlasnie w wersalu ... i to sie czuje juz od przedszkola ( opiekunowie, poziom zajec, slownictwa, wsyztskiego! zwyklej codziennej rozmowy! glupio to zabrzmi ale u mnie w kamienicy ludzie na emeryturze chodza na codzien w garniturze koszulach i spdoniach jak do gry w golfa ... po prostu pewien poziom, poewne wartosci czuc na kazdcym rogu ulicy) tam jest juz inaczej. mam nadzieje, ze poldek dobrze bedzie czul sie w szkole, na nas pani dyrektorka ( ktora potencjalnie moz ebyc jego nauczycielka) zorbila TRAGICZNE WRECZ wrazenie... 2 dni maialm stre si nie spalam ... mam nadzieje ze nie ebdzie tak zle ... a jelsi bedzie to tylko rok a pozniej skzola prywatna ! a najpietrw prawko!
mademoiselle
Kurczę, trochę szkoły jednak szkoda...że też człowiek zawsze musi iść na jakieś kompromisy w życiu, śmiem jednak twierdzić, że Poldeczek czy tu, czy tam, i tak Wersalem będzie "pachniał"
)
reklama
made : hahahahaha
szkoly szkoda bardzo... nie moge sie z tym pogodzic, nawet za&stanawiam sie czy dobrze zrobilismy, czy nie lepiej cale zycie w mieszkaniu ale dobre szkoly, edukacja kultura...
niestety na dom tutaj nas nie stac... chyba ze na jakis malutki dawny dom stroza
wielkosic polowy naszego mieszkania
niesgety dom tej wielkosci ktory kupilismy 10-15min od wersalu, tautaj kosztuje ok. 1,2miliona euro ... niestety edukacja nawet w dzisiejszycdh demokrzatycznych czasach sie ceni ....
jedyne czym sie pocieszam z ejesli poldke jest zdolny rto poradzi sobie wszedzie ( idem. mlodszy brat)
moj maz dorastal w tym miescie do ktorego sie przerpowadzamy, ok czasy sie zmienily to bylo 3à-20 lat temu
ale jednak mimo tego z enie byl w wersalu, a obok udalo mu sie zrobic najlepsza ekonomiczno-finansowa uczelnie no i popracowac w oxfordzie
wiec moze trafi sie dobry gen ?
hahahahaha
bo ajk sie po mnie gen trafi to i wersal nie pomoze hahahhahaha
szkoly szkoda bardzo... nie moge sie z tym pogodzic, nawet za&stanawiam sie czy dobrze zrobilismy, czy nie lepiej cale zycie w mieszkaniu ale dobre szkoly, edukacja kultura...
niestety na dom tutaj nas nie stac... chyba ze na jakis malutki dawny dom stroza
niesgety dom tej wielkosci ktory kupilismy 10-15min od wersalu, tautaj kosztuje ok. 1,2miliona euro ... niestety edukacja nawet w dzisiejszycdh demokrzatycznych czasach sie ceni ....
jedyne czym sie pocieszam z ejesli poldke jest zdolny rto poradzi sobie wszedzie ( idem. mlodszy brat)
moj maz dorastal w tym miescie do ktorego sie przerpowadzamy, ok czasy sie zmienily to bylo 3à-20 lat temu
ale jednak mimo tego z enie byl w wersalu, a obok udalo mu sie zrobic najlepsza ekonomiczno-finansowa uczelnie no i popracowac w oxfordzie
wiec moze trafi sie dobry gen ?
bo ajk sie po mnie gen trafi to i wersal nie pomoze hahahhahaha
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: