aniab190
mama czerwcowa '06
Oj to prawda. Ja zawsze sądziłam że druga ciąża i poród są łatwiejsze a o pierwszym porodzie to wolałabym zapomnieć ale ciąża z Matim była ciężka bo od samego początku wuwaliło mi takie brzuszysko że każdy mówił mi o bliźniakach poza tym Matek był dużym dzieckiem i od połowy ciąży miałam problem z poruszaniem się a już końcówka to myslałam że wogóle nie wstanę z łóżka
Fakt sam poród krótszy ale wcale nie lżejszy. Myślę że dużo zależy od kobiety i jej predyspozycji bo przecież są dziewczyny u których pierwszy poród jest króciutki, szybki i bezbolesny a są też takie które się wiele godzin męczą
Oczywiście wszystkim zafasolkowanym dziewczynom życzę aby okres ciąży był jak najmniej dokuczliwy a rozwiązanie szybkie i bez bólu
Fakt sam poród krótszy ale wcale nie lżejszy. Myślę że dużo zależy od kobiety i jej predyspozycji bo przecież są dziewczyny u których pierwszy poród jest króciutki, szybki i bezbolesny a są też takie które się wiele godzin męczą
Oczywiście wszystkim zafasolkowanym dziewczynom życzę aby okres ciąży był jak najmniej dokuczliwy a rozwiązanie szybkie i bez bólu
..lekarz sie zdziwił w sumie, bo prognozował dzieciaczka z wagą ok 3 kg..bo brzuszek był nieduzy..a Kluska nas trszkę zaskoczyła
..