• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzeństwo - szaleństwo :-)

ja Natalii włączałam RMF Baby Radio BABY - RMFon.pl
lecą tam wszelkie stare i nowe dziecięce piosenki :) niestety po kilku dniach miałam dość :D a Natalii to nie kręci, woli Gustavo Lima :)

zdjęłam natalii pieluchę, ubrałam śliczne majteczki, czekam na pierwsze zlanie w gacie. nocnik stoi, na razie zasiadła na nim sama, w ubraniu z talerzykiem z ciastem aby zjeść, bez majtek na siku nie dała się posadzić. nie wiem co to będzie :)

heheh irisson, tekst Laury the best :)

zastanawiam się czy są filmy na yt jak dziecko ściąga spodnie, siada i sika na nocnik, to by Natalię zaraz przekonało :) szkoda że w Dobranocnym Ogrodzie tomblibusie nie robią siku :)

Ostatnia edycja:
reklama
Naciśnij mnie - Tullet Herve za 27,99 zł | Książki empik.com ja polecam ta ksiazke (wiekszym)dzieciom- u nas jest szaleństwo:tak:

olga brawa dla Natalii i dla Ciebie, myslę ze chwyci po kilku zlanych majtach ze trzeba na nocnik zrobic. A zamist bajek o korzystaniu z nocnika polecam Ci ta ksiazeczke Nocnik nad nocnikami. Dziewczynka - Frankel Alona za 16,49 zł | Książki empik.com i ta tez była ciekawa z tego co pamietam Żegnaj pieluszko! - Rodik Belinda, Schuld Kerstin M. za 15,99 zł | Książki empik.com

natasszzka, dzięki :) od rana zlała się trzy razy, radośnie komentując że mokre. zaraz zauważała ze się zmoczyła ale nic jej to nie przeszkadzało :P tłumaczyłam jej że to właśnie jest sisi, pokazywałam że nie ma pieluchy na pupie tylko majtki. na nocniku siedziała, sama siadała, głównie w ubraniu, ale też się sama rozbierała i w końcu z gołą pupą też siadła. ale do nocnika na razie nic. na drzemkę dałam jej pieluchę, zobaczymy co dalej :)

Natalia leje w gacie i zupełnie nic sobie z tego nie robi. spróbujemy znów za jakiś niedługi czas
za to nauczyła się sama zdjąć majty i gołym tyłkiem siąść samodzielnie na nocnik :)

spokojnie, założyłam jej puieluchę, niech sobie to wszystko "przetrawi", prześpi się z tym, kilka dni minie i spróbuję znów. chyba że sama zażyczy sobie nocnik i sikać, kto wie :)
dobrze że nie ma żadnej traumy, wszystko na luzie, z nią trzeba delikatnie :)

Jak nie mówi, że ma mokro, to ja bym jeszcze poczekała. Na początku zasikiwanie majtek to norma, ale powinno się dziecko tym przynajmniej zdziwić, a na pewno powiedzieć, że coś jest nie tak.
Ja bym poczekała ze 2 tygodnie albo nawet do wiosny :)

U nas już w zasadzie ok. Tylko do spania pielucha. No i woła już Franek sam. Nie wiem tylko jak go przekonać, żeby w sklepie np. wołał siku. Zakładam mu pieluchomajtki na wszelki wypadek. Ładnie trzyma siku, nawet do 3 godzin już wytrzymuje. No ale przed wyjściem ze sklepu zawsze z nim idę do łazienki. Sam nie woła :/
No nic, samo przyjdzie pewnie jak się z tym już na 100% oswoi.

reklama
Ewa w sumie tak powinna się chociaż w tych sikach pochlapać i patrzeć jak jej leci ;-)
i zdejmuj ta pieluchę do sklepu. Do odważnych świat należy :-D Maks tylko raz posikał tatę. Wysika się przed to wytrzyma (tata go nei wysikał to miał za swoje:rofl2:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry