• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzeństwo - szaleństwo :-)

Ewa u mnie Laura miała kilka dni pieluchę suchą, miała nocnik przy łóżeczku i jak rano wstawała to się rozbierała i obsługiwała, aż pewnego wieczoru weszłam o 21 zobaczyć jak śpi, to miała ubraną piżamę, ale nie miała pieluchy, sama ją odrzuciła, rano słucha i już przestaliśmy zakładać :tak: ja myślę, że patrz na pieluchę, najpierw zlikwiduj z drzemek dziennych, a jak będzie sucho po nocy długo, to ściągaj :-D

reklama
To w takim razie poczekam na suchą pieluchę. Kilka razy w dzień się już zdarzyło, że przespał z suchą, ale jeszcze dość rzadko... Tylko muszę mleko przed spaniem wyeliminować, bo nic z tego nie będzie :/

Ewa ja czekałam na suchą pieluchę w nocy żeby zdjąć i się nie doczekałam :zawstydzona/y: zaryzykowałam, zdjęłam i się młody nie posikał :)) (pije kubek wody przed samym zasnięciem i drugi w nocy więc wyobraź sobie ile taka pielucha ważyła) ale starszy był od dawna w dzień spal bez pieluchy tylko w nocy miał problem

To u nas jeszcze pewnie chwilę to potrwa, bo Franek potrafi się zsikać nawet jak się zdrzemnie na moment w aucie. Więc jest strach jak jedziemy do sklepu - trzeba go zagadywać, żeby nie padł ;P

Majka w dzień pieluchy się pozbyła miesiąc przed 2 urodzinami. W nocy 5 miesięscy później. Nie ściągałam jej, tylko pewnego dnia wstała rano, zerwała sobie pieluchę, siadła na nocnik i się wysikała. Jak potem podniosłam tę pieluchę z nocy to się okazało że jest sucha. jeszcze przzez 2 dni jej zakładałam na noc, ale sytuacja sie powtarzała no i sama MAjka sie wkurzała że ona nie chce pieluszki więc je nie zakładałam. Od tamtej pory były 3 wpakki, w tym jedna pare dni temu, ale to mało się posikała. Mówiła mi rano "mamo śnił mi się kibelek i bylo tak fajnie":-D ale tym to sie w ogóle nie przejmuje, ja pamiętam że też zdarzyło się mi kilka razy posikać bo coś tam mi się śniło i byłam już starsza, miałam z 5-6lat na pewno.
A u nas picie nie ma żadnego znaczenia, MAjka pije baaaardzo dużo, ponad 1,5litra dziennie, wieczorem i w nocy ma szklanke wody przy łożeczku sie budzi i pije, a wytrzymuje spokojnie do rana. No ale ona jednak starsza jest juz

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry