• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzeństwo - szaleństwo :-)

Ewa znam ale Maks ostatnio się za mądry na to zrobił. Myślę że już czas żebym mu przed snem w odcinkach czytała. Nie mogę się doczekać kiedy mu ronję córke zbójnika przeczytam to moja ulubiona książka :-D

reklama
W sumie racja. Franek od pół roku tego Franklina wałkuje.

Nie mam wyobrażenia, ile potrafi 3-latek, ale ja bym spróbowała uderzyć w tego detektywa pozytywkę. Tylko to się do zasypiania raczej nie nadaje, bo trzeba kombinować ;)

A Mikołajek? To jest dobre bez względu na wiek ;) No i Bromba - moja ulubiona :) Akurat takie krótkie odcinki, w sam raz do zasypiania.

Nie wiem, czy znacie Andrusa. Też ostatnio bajki wydał. Całkiem spoko ;) Nie tylko dla dzieci :)

no właśnie wydaję mi się, że moj syn dorósł do jakiejś powieści ile można wierszyki czytać ;-)
mikołajek to mi się za mądry wydaje (ja to czytałam jako nastolatka)
Wczoraj mnie tak olśniło gdy mu czytałam, że ma dziecinną bibliotekę i ile można czytac wilka i 7 koźlątek :tak: a z racji tego żr wieczór to mój czas relaksu niech też z tego czytania coś mam;-)
Zaraz coś wybiorę

wilk i 7 koźlątek to dla mnie hardkor:-D. zaniechałam czytania takich bajek jak po lekturze Tomcia Palucha mój Misiu zaczął bać się ciemności, teraz nie zna nawet czerwonego kapturka, chociaż w kogutku ziutku też była akcja z pożeraniem i jakoś przetrwał, może dorósł w końcu do takich brutalnych scen...

ale Mikołajek to jak dla mnie książka dla dziecka czytającego samodzielnie

Ostatnia edycja:
e my brutalizm bajkowy mamy opanowany. nie straszny nam czerwony kapturek czy jaś i małgosia a pojedyńcze przygody mikołajka czytałam i są ok. Ja nie rozgranioczam na czytanie samemu. my umieliśmy czytać a do końca podstawówki nam mama czytała bo to fajne

ale mi chodziło o wiek, a nie o to że mikołajka trzeba koniecznie czytać samemu:)
ja mam zawiłe myśli i nie zawsze jestem dobrze zrozumiana, mąż mi ciągle powtarza: mów jak najprościej:-D

A znacie Janoscha?? U nas jego opowiastki są hitem nad hitami. Bardzo mądre, fajne, akurat takie na 15-20minut czytannia przed snem. Ja plecam wydawnictwo znak, mamy dokładnie to Panama. Wszystkie opowieści o Misiu i Tygrysku Janosch - informacje o książkach, sklep, księgarnia internetowa mogę czytać w kółko, Majka uwielbia.
A na 4 urodziny chce jej dać to, mam już kupione, schowane, też przepiękne i polecam Powiastki Beatrix Potter (druk) - Beatrix Potter - Merlin.pl

Seria o Franklinie fajna ale rzeczywiście to dla takich 2latków

reklama
A znacie Janoscha?? U nas jego opowiastki są hitem nad hitami. Bardzo mądre, fajne, akurat takie na 15-20minut czytannia przed snem. Ja plecam wydawnictwo znak, mamy dokładnie to Panama. Wszystkie opowieści o Misiu i Tygrysku Janosch - informacje o książkach, sklep, księgarnia internetowa mogę czytać w kółko, Majka uwielbia.
A na 4 urodziny chce jej dać to, mam już kupione, schowane, też przepiękne i polecam Powiastki Beatrix Potter (druk) - Beatrix Potter - Merlin.pl

Seria o Franklinie fajna ale rzeczywiście to dla takich 2latków

Potwierdzam, ze oksiążki Janoscha są fajne.
My często czytamy książki o Basi z wyd. Egmont.

Ostatnio kupiłam też książeczki o Nulku Ewy Skarżyńskiej.

fajną książkę dostała Hania na urodziny Miasteczko Mamoko. Książka nie ma tekstu tylko same ilustracje. Samemu trzeba ją opowiadać. Świetnie rozwija wyobraźnię i mowę dziecka.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry