reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozstępy...

U mnie już się zaczynają :szok: Niedawno wynalazłam na wewnętrznej stronie ud (całkiem spore) i kilka malutkich na biodrach. Smaruję się cała od początku ciąży, ale jak widać niewiele to pomaga. Zawsze miałam skłonności do rozstępów, jednak miałam nadzieję.... Moja siostra po porodzie wyglądała strasznie! Miała masę brzydkich rozstępów wszędzie - na udach, biodrach, plecach, brzuchu, pośladkach i piersiach. Wprawdzie niczym sie nie smarowała, ale nawet nie sądziłam, że można mieć ich tyle. Kupiłam ostatnio Mustelę, bo ponoć pomaga na te świeże rozstępy i zobaczymy. Mam nadzieję, że będą choć trochę mniej widoczne. :sorry:

reklama
Czyli potwierdza sie, że smarowanie nie zawsze pomaga... :-(
Ja tez smaruje sie od 8tc kremem z Perfect Mama + oliwka po kapieli a roztepy iak juz mi sie pojawily:zawstydzona/y: Moze dlatego ze bardzo duzo przytylam bo juz jestem 15kg na + a zawsze bylam bardzo szczupla i skora nie byla przyzwyczajona do tak wyczynowego rozciagniecia sie a moze to cos z genetyka... Nie wiem... Jednak pewna jestem jednego- nawet systematyczne smarowanie sie nie da 100% efektu... Jezeli roztepy maja byc to i tak beda:-( Ja najpierw zauwazylam na posladkach i udach... Teraz juz nawet pojawily sie na biodrach i piersiach (choc te nie urosly duzo mimo ze wcale by mi to nie przeszkadzalo:tak:) i co gorsze to nie sa pojedyncze roztepy...:wściekła/y: Tylko masa malutenkich kreseczek... Nawet nie da sie ich policzyc:no::-:)wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dziewczyny,nie chce martwic,ale mi z Gosia w ciazy zrobily sie dopiero w 9 miesiacu rozstepy(a przytylam sporo bo 20 kg.)...i tez duzo ich mialam,ale u nas w rodzinie to chyba sprawa genetyczna....nawet brat moj ma (21 lat) na posladkach....
Ale powiem wam ze z tym da sie zyc,naprawde.....jak wasze kruszynki sie urodza to i o rozstepach zapomnicie.....
W tej ciazy juz tez mi przybylo rozstepow,a przytylam jak narazie 8 kg. ale co tam....najwazniejsze zeby dzidzia byla zdrowa....:-D

U mnie nikt nie miał rozstępów, a mi się zrobił, a też smarowałam od samego początku.
Więc chyba nie ma reguły na to.
Jak na razie mam jeden w miejscu gdzie tylko mój widzi, więc na razie OK.
Położna też mi mówiła, że 8-9 mc jest najgorszy, bo brzuszek rośnie w przód i wtedy o rozstępy łatwo, a piersi po porodzie przez nawał rosną później się zmniejszają jak brak pokarmu i też o rozstępy łatwo, więc wszystko przed nami.
Na razie smaruje się nowym wynalazkiem i zobaczę co będzie. Do tej pory miałam fissan, znajome nic nie miały po nim nic, a mi się zrobił :(.

Deli, a zdradzisz, jak się nazywa Twoj nowy wynalazek? Bo ja stosowałam Mustellę i mam (małe, ale zawsze) rozstępy na piersiach i właśnie się zastanawiałam, czy nie zmienić a jeśli tak, to na co?

Ja smaruje piersi mustella i zrobily mi sie rozstepy natomiast brzuch smaruje Pharmaceris M i nie mam jeszcze na nim ani jednego tfu tfu odpukac;-)

Deli, a zdradzisz, jak się nazywa Twoj nowy wynalazek? Bo ja stosowałam Mustellę i mam (małe, ale zawsze) rozstępy na piersiach i właśnie się zastanawiałam, czy nie zmienić a jeśli tak, to na co?

Oczywiście, że mogę zdradzić położna polecała właśnie Mustelę, Vichy i właśnie to co ja kupiłam ATW są to 3 firmy, które posiadają atesty.

Mam i jak na razie spisuje się dobrze, skóra nie swędzi ani nie ma rozstępów, a ten jeden co mi się zrobił stał się mniej widoczny :-):
ATW ŻEL KREM NA BIUST i DEKOLT ~~~~~~SPRAWDZONY:) (657116248) - Aukcje internetowe Allegro i ATW ŻEL NA CELLULIT I ROZSTĘPY NAJTANIEJ ciąża (654834752) - Aukcje internetowe Allegro oraz ATW SPRAWDZONY ZEL DO HIGIENY INTYMNEJ PRZYWROTNIK (660652790) - Aukcje internetowe Allegro - ten żel bardzo ładnie pomaga w gojeniu się rany po porodzie jak również po cesarce ze względu na zawartość. Położna mówiła, że zdecydowanie poleca, bo spisuje się rewelacyjnie :-).

Jakby któraś była zainteresowana jak stosować go po cesarce to mogę napisać :-).

reklama
no ja własnie uzywam ATW, nawet chyba tu już kiedyś wspominałam - teraz mam do biustu i żel do higieny intymnej z korą dębu, w poprzedniej ciązy i w trakcie karmineia bylam z nich bardzo zadowolona a ten płyn do hig int rewelka- nie wiem na ile to jego zasługa ale goiło sie super a poza tym teraz też bardzo mi pasuje na nadwrażliwość - wiecie gdzie ;)

Do góry