reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Karolina, ja i tak wszystko na parze plus ciut masełka na koniec, bo tak najszybciej :) Ale przynajmniej to jakiś smak będzie miało ;)

Dziś w ramach oduczania od słodkiego Drobina dostała kleik kukurydziany na kolację. Trochę się krzywiła, ale głód zwyciężył ;)

No i zaczęłam przygodę z glutenem. Łyżeczka manny do kleiku. Jeszcze 2 miesiące ;)

reklama
A ja dodałam imbiru, curcumy i kminku i ciut soli. Dodaję też oliwki Holle. To do marchewki i dyni. Jabłka zapasteryzowałam już, ale są z dodatkiem imbiru, curcumy i cynamonu. Jabłuszko za 2-3 tygodnie, wczesniej jablko z marchewka :)

my jeszcze tylko na piersi... ale mam juz zapas chyba 10słoiczków...

mój Mały budzi się w nocy co 2h... w piątek idziemy na szczepienie i wspomne o rozszerzeniu diety

A ja wczoraj zrobiłam eksperyment i zamiast kaszki dałam mleko. Chciałam zobaczyć czy to ma wpływ na jego sen. A gdzie tam tak samo po kszce i po mleku 23 i 2 normalnie jak w zegarku. No, ale cóż jak Króleiwcz w dzień na diecie jest i nawet nie chce słyszeć o większej ilości jedzenia. Dizsiaj o 8 zjadł tylko 50 ml. A w ogóle strach go w łóżeczku w nocy zostawić. Wstaję do niego a ten leży na brzuchu i świat ogląda o 23:cool:

Domi Maks tak miał, że w nocy jadł a w dzień nie. Ja go zaczęłam oszukiwać i dodawać coraz mniej miarek mleka a więcej wody. Na koniec to już miał jedną miarkę na 150ml wody ale to chyba po 6 miesiącu dopiero jak już nie można sobie zarzucić, że glodzisz dziecko;-)

KArolina czekam na te 6 miesięcy i biorę się za oszustwa. W dzień to on nie ma czasu na jedzenie przecież świat taki ciekawy i jakbym nie pilnowała jedzenia, to mógłby w dzień długo bez, a wnocy nuda to i jesć się chce;-)

A moja w dzień mało je, ale z nocy też tylko jedna pobudka. Chyba po świętach pomyślę o rozszerzeniu diety, Marta jesteś tam?:-) bo nie mogę nic zjeść bez jej sępiego wzroku na sobie, oczywiście jak jest na kolanach u M podczas jedzenia to ładuje ręce w talerz.

cała porcja (90ml) kaszki ryżowej o smaku bananowej zjedzona :-D jeszcze nie podałam piersi, więc może, może :tak: o 18 będzie dzisiaj kleik, zobaczymy, może moje cycki coś odsapną :-)

reklama
irisson, a tak można eliminować mleko przy cycu tak wcześnie? Bo mam dwie książki pierwszy rok... i żywienie dzieci do 2 roku życia od teściowej i tam napisane, że od 6 - ce dzieci cycowe czerpią składniki odżywcze tylko z mleka nawet jak mają już stałe pokarmy. Ewentualnie stałe pokarmy mogą być podawane w celach poznawczych przyuczania do lyżki itd, ale nie mogę zastępować mleka z piersi.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry