reklama

Rozszerzanie diety dziecka

Ja w środę.pójdę po pierwsze słoiczki. Zuzia zaczęła łapać mnie za rękę podczas jedzenia i mlaskac, dziś mi zabrała chrupka i wessala prawie całego w sekundę, a potem zjadła swoje ręce po pachy, bo matka drugiego chrupka nie dała...

reklama
Emyly u nas Hipp zupełnie nie podchodzi. Miałam dwa dostane i oba Wyrzuciłam. Małemu nie smakuje i tyle i to smaki które juz wcześniej znał.

Ja słoiczki kupiłam dwa, uparcie gotuję. Mama mnie wspiera, przywiozła mi dzisiaj marchewkę z ogródka, dynię już mam dawno w słoiczkach. Polecam gotowanie:D

Emyly juz omtym kiedyś pisalam tez nadzialam się na ziemniaki ze szpinakiem ale w domu doczytalam skład i nie podalam.
Kasza manna może być zwykłą. Ja poszlam na latwizne.
Może jutro węzme się za ugotowanie zupki z mięsem bo jak na razie tylko warzywne gotowalam. No i może zrobię jakiś deserek. W tej mojej książce jest fajny pomysł na deserek z kleiku i owoców. Robi się taka zeberke. Kladziesz na zmianę kleik i owoce :) zawsze to jakies urozmaicenie :)

reklama
Dziś minął 3 dzień wprowadzania glutenu nie widzę żadnych negatywnych reakcji wiec chyba juz nie wystąpią?

Dziś zrobilam ten deserek z kleikiem i owocami ale wcinaala :) jula to chyba by zjadła wszystko co bym jej podsunęła. Glodomor mały moj .
U nas juz zupki z mieskiem,zresztą juz praktycznie wszystko zjada :)

Powodzenia wam życzę i równie bezproblemowego wprowadzania :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry