Oj to i mnie dziewczyny do ogórkowej zachęciłyście. Młody też lubi ogórki kiszone, ale u niego jest ten problem, że nie ma zębów oprócz jednego dopiero wiec boję się mu dać całego do gryzienia bo ma twarde dziąsła i potrafi kawałek odgryźć, ale już z rozdrobnieniem jest kłopot. Ale mu go ostatnio skrobałam więc też był zadowolony :-)
reklama
Martusia22267
Fanka BB :)
ja właśnie jutro zrobię mu ogórkową :-) a co do parówek to ja małemu jeszcze nie dawałam, sama nie jadam bo zbytnio nie przepadam więc ich nie kupuję to i małego ominęły. Ja schematami sugerowałam się tylko na samym początku jak zaczeliśmy wprowadzać stałe pokarmy a teraz to już wogóle nie zwracam na nie uwagi.Daję co uważam za słuszne;-)
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
ja na saniadanie robie małej jajecznice,omlet,płatki z mlekiem,parówke z kanapka,kanapki z serkiem... no troche tego jest tu do wymieniania 
anik.
Mama Krzysia :)
Mój je kanapkę z serkiem, pasztetem, wędlinką albo jogurcikiem, jajeczniczkę, omlet. Typowych śniadań to on nie je, bo rano jak wstaje to jest butla kaszki, tak samo przed spaniem. Kanapka to raczej drugie śniadanie 

natalka1704
Mój na śniadanie je mleko tzn pije z butli mleko z kleikiem a jak juz je kanapke to tylko wtedy jak widzi jak my jemy , daje mu kilka kęsów i zaraz ucieka do zabawy , póki chce jeść mleko i mu starcza to dostaje tylko to na śniadanko ;-)
wikasik
Jestesmy w komplecie :)
U nas w tygodniu najczesciej owsianka na wodzie z jogurtem do tego owoc, a w weekendy jajecznica lub omle + pieczywo i pomidor albo starta marchewka.
Tynka5
U nas na śniadanie głównie jest kaszka,a oprócz tego jakaś jajecznica, kanapka z masłem i dżemem, parówka,czy też chleb z wędliną.
Na obiady wcina zupy, ale te słoiczkowe (moje za bardzo mu nie smakują,chyba konsystencja mu nie odpowiada), no i nie pogardzi też dobrym mięchem :-). W jego menu nadal jednak króluje mleko, mam takie pytanie ile razy dziennie podajecie maluchom butle z mlekiem? Mój pije 4 razy i nie wiem czy to nie za dużo.
Na obiady wcina zupy, ale te słoiczkowe (moje za bardzo mu nie smakują,chyba konsystencja mu nie odpowiada), no i nie pogardzi też dobrym mięchem :-). W jego menu nadal jednak króluje mleko, mam takie pytanie ile razy dziennie podajecie maluchom butle z mlekiem? Mój pije 4 razy i nie wiem czy to nie za dużo.
reklama
Tynka Kuba pije 3 butle dziennie plus kaszkę na mleku modyfikowanym. W sumie nie wiem czy to nie za dużo więc może zacznę mu wprowadzać zamiast jednego mleka coś innego. No już sama nie wiem, a reszta dziewczyn jak u Was wygląda z mlekiem?