reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

reklama
nigdy o takim warzywie nie slyszalam i nie jadlam a tu mi polozna ciagle o nim gada a ja ja nie wiem co to:-D

Tu w UK tylko to warzywo jest,pietruszki tu nie widziałam. Ja kupuję i używam normalnie do zup czy innych dań tak jak pietruszkę.

no to może wrzywa i owoce przyrządzaj sama, a zupki z mięskiem kupuj w słoiczkach? tam na pewno mięso jest sprawdzone i nie jest to kura genetycznie zmodyfikowana, której w tyłek wbili strzykawkę w wodą żeby była większa..

pasternak rosnie u nas w ogrodku i jest jakby miedzy korzeniem pietruszki a selerem. Jest to warzywo obecne w kuchni europejskiej od sredniowiecza, obecnie troche zapomniane ale w DE nalezy do jednych z pierwszych warzyw podawanych bobasom :-D

andav - tez mamy beznadzjena pediatre i tez zadnego wyboru :baffled: My wolowine kupujemy u rolnika bezposrednio ale bio wolowina i drob sa tez w REWE. Wiadomo, ze drozsze od konwencjonalnych ale w zasiegu przecietnej kieszeni :-) Nasza polozna polecala tez dziczyzne - po ta trzeba sie wybrac do sklepu mysliwskiego. W sumie wystraczy zrobic zapas raz na miesiac i pomrozic :-D

Flaurka - wszystko cacy ale "Twoj" krolik nie byl organiczny. Ja jeszcze nie widzialam w sklepach eko krolika - czy dla dzieci czy dla doroslych. No, chyba ze sie samemu choduje :tak: Bio dla bobasow jest wolowina i indyk, czasem kurczak czy ryba.

Wiejskie jajka uwielbiam. Pelne mleko prosto od krowy z ok. 4% tluszczu tez :-D

Co do glutenu to Niemcy maja podobna teorie jak Polacy (wg. moich recherchow internetowych). Najpopularniejsza jest pszenica ale tez proso (np. Getreidebrei Hirse z Babylove z DM, Bio, czyli po prostu maczka jeczmienna)

Ostatnia edycja:
As - też troszkę się zdziwiłam, że taka kolejność, ale skoro pediatra tak zaleciła, to tak zrobie :) a podyktowana jest ona jest problemami brzuszkowymi, które Mały przechodził, stąd najpierw warzywka, a owocki potem :)

orientujecie sie moze jakie sa słoiczki firmy babydream z rossmana? bo czasami widze promocje na nie i sie zastanawialam czy kupic.
Ja powoli zaczynam pojedyncze sloiczki kupowac jak jest promocja i zobacze co bedzie oli smakowac. A jak dostane warzywka od tesciowej prosto z jej ogrodka to bede gotowac sama.

ja mam wlasnie najwiecej sloiczkow hippa bo pozniej gerbera i jakies tam bobovity ale wlasnie zastanawialam sie jakie sa te rosmanowskie i jakos sie przekonac nie moge bo kupuje glownie hippa

reklama
Do góry