reklama
asienka_r
mama Ani i Gabrysi
Ale po zdjęciu na suwaczku widzę, że główkę bardzo ładnie podnosi:-):-):-)
monisia1979
Fanka BB :)
Dziewczyny,gratuluję wszystkich postępów Dzieciaczkom.Zdolne są wszystkie :-):-):-)
wiesienka123
mama Asi
Ania4682 - nie martw sie kobitko na zapas, wiem ze to łatwo mówić. Każde dziecko ma swój rytm, poza tym w każdej niemal książce jest ze Twoje dziecko powinno zrobić to czy tamto ale nie musi, przyjdzie czas, głowa do góry:-)
:-). Zobaczysz ze jeszcze nie raz Cie zaskoczy

catedra
Dziweczyny, jak czytam wasze posty to zaczynam się martwić....moja majka ma już ponad 3 miechy i wcale w głos się nie śmieje a do dźwigania się do siadu też się nie rwie, może raz czy dwa próbowała.......Myślicie że coś nie tak z nią?
spokojnie każde dziecko ma swój rytm

ja z Zochą bawię się często na zasadzie kładę ją na brzuszku, ona się przekręca na plecki, rechocze chwilę, znowu na brzuszek i tak w kółeczko:-)
dziewczyny które mają problem z unoszeniem główek itp. ćwiczcie ze swoimi maluszkami... ja codziennie poświęcam czas na to aby ją popodciągać za rączki do siadu, pomagałam jej się przewracać na boczek, robimy rowerek itd. Ja rozumiem, że Zośka jest bardzo silna (nawet piguła przebierając młodą po porodzie stwierdziła, że takiego wierzgacza to dawno nie widziała

Robię też z nią często samolocik. To ćwiczenie nie tylko dla malucha ale i dla mamy;-) kłade się na plecach, podkurczam nogi i kłade młodą buzią do mnie (czyli na brzuszku) na moich łydkach i prostuję nogi poziomo w kierunku ziemi. Zośka jest przeszczęśliwa, unosi głowę bo się ciekawi a ja ćwiczę mięśnie brzucha:-)
catedra
No tak, tylko moja mała ma taką tendencję do skręcania szyi w prawą stronę, gdy próbuję zmienić stronę to łapie nerwa, pytałam ortopedę twierdzi że to nie problem, ale ona ma prawie 4 miesiące ...
skoro pytałaś lekarza to po co się zamartwiasz? żadne z nas nie zastąpi opinii fachowca

reklama
kinguś
Nie poddam się
Uwaga moja Kinia z lekką pomocą(jednego paluszka) przewraca się na brzuszek, leży i nawet nie płacze i po chwili sama na plecki się przewraca

Jak łaskoczę małą pod pachami i mówię gilu gilu to Kinga śmieje się na głos :-)

Jak łaskoczę małą pod pachami i mówię gilu gilu to Kinga śmieje się na głos :-)
Ostatnia edycja:
Podziel się: