reklama
asienka_r
mama Ani i Gabrysi
Nasz maly od kilku dni wykonuje dziwny "manewr": lezac,opiera sie na prawej stopie i unosi bioderka oraz brzuszek do gory i troche na lewo. Wyglada to tak jakby probowal sie na bok przekrecac (ale tylko od pasa w dol - "reszta" tulowia dalej lezy.. Wasze tez tak robia?
Zdecydowanie tak

cyniczna
Fanka BB :)
No, Tycia gada, ale się w głos nie śmieje... "Szczerzy się" do mnie bezzębnie (kms;-))
Jak się jej głośniej uda zapiszczeć, to potem zapada głęboka cisza, bo nie wie, co to właściwie było i czuje się onieśmielona....
;-)
Za to komicznie się przewraca z pleców na bok (szkoda, że tylko prawy) - bierze zamach nogą i jeśli zrobi to z wystarczającym nakładem sił, udaje jej się wylądować na boku.

Za to komicznie się przewraca z pleców na bok (szkoda, że tylko prawy) - bierze zamach nogą i jeśli zrobi to z wystarczającym nakładem sił, udaje jej się wylądować na boku.

kinguś
Nie poddam się
Moja też robi jak jest bardzo zdenerwowana. I my jej nie pozwalamyspokojnie z Majka na pewno wszystko ok
a moja od kilku dni robi mostektzn wiecie to wygląda jak mostek ale nie taki typowy
![]()

A co do gaduł to już niedługo się zacznie;-)
Jak byliśmy u pediatry to się mnie pyta czy mała słyszy- pomyślałam skąd mam to wiedzieć- ale odwraca się w stronę dźwięku więc chyba słyszy tak jak piszecie było badanie słuchu w szpitalu;-)
Moja gada, krzyczy, śpiewa, śmieje się na głos tylko ciągle głowa nam ciąży

Karolinusia
Moja gada, krzyczy, śpiewa, śmieje się na głos tylko ciągle głowa nam ciąży![]()
jabyśmy miały tyle na głowie co nasze dzieci, które w końcu codzień uczą się czegoś nowego to też by nam główki opadały...;-)
a tak na serio każde dziecko jest inne!!! nie martw się, kładź na brzuszek, zagaduj niech ćwiczy...
ja tak robiłam mimo wyraźnych protestów krzyków płaczu...ale już zakumała, że jak się główkę podniesie to więcej widać i że jest ok.
Biance chyba zęby będą wyłazić...bo ehhhhhh to nie do opisania co miałam przed godziną. Biedna... jak jej pomóc?? jakiś żel polećcie plisssssssssssss

asienka_r
mama Ani i Gabrysi
Karolinusia Dentinox lub tańszy Bobodent
wiesienka123
mama Asi
Karolinusia - ja używam Dentiox i malej pomaga

Biance chyba zęby będą wyłazić...bo ehhhhhh to nie do opisania co miałam przed godziną. Biedna... jak jej pomóc?? jakiś żel polećcie plisssssssssssss![]()
to samo miałam właśnie z Olgą - płakała i płakała - nakarmiona, "byfety"puste to herbatki jej dałam, była chwila spokoju i znowu ryk to posmarowałam i pomasowałam jej dząsełka żelem DentinoxN i normalnie minutaka i ona już śpi

czarodziejka87
kinguś nie martw się o główkę, u nas też na początku było ciężko, nawet lekarka zaczęła wspominać o rehabilitacji, ale przekonałam ją, że może dajmy jeszcze małemu troszkę czasu i jeśli nie poprawi się do następnej wizyty to będziemy coś myśleć... i dzień przed wizytą Szymon bach głowa do góry i siada

reklama
L
LuizaPatrycja
Gość
U nas typowe objwy wychodzącego zęba, górna jedynka się wyrzyna jak się stuknie łyżeczką to słychać, i czuć pod palcem. Dziś jeszcze luźniejsza kupa i podwyższona temperatura no i oczywiście marudzenie...
Dentinox nie bardzo daje rade.
Kinguś jak byłam u neurologa to powiedział mi nie obrażając nikogo oczywiście że często rodzice źle kładą maluchów i dlatego one nie mogą główki podnieść, ja już wiem że kładłam żle. Może spróbuj wyszukać na necie jakichś pozycji czy cuś.... A pozatym mój Igor też z dnia na dzień zaczął podnosić łepek.

Kinguś jak byłam u neurologa to powiedział mi nie obrażając nikogo oczywiście że często rodzice źle kładą maluchów i dlatego one nie mogą główki podnieść, ja już wiem że kładłam żle. Może spróbuj wyszukać na necie jakichś pozycji czy cuś.... A pozatym mój Igor też z dnia na dzień zaczął podnosić łepek.
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Podziel się: