reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

Nie no cuuuuuda! Z Kubiszona sie uchachalam, z Karolka tym bardziej, ale przy Noemi to po prostu sie poplakalam ze smiechu :-D:-D:-D Az Malzowin przylecial pytac, co sie stalo :-D:-D:-D
Zoska, z butami swietne! Malutka, Ty powinnas z Mateuszem na spacery chodzic, on tez zawsze jak powiem "wychodzimy" leci po swoje butki :-D:-D:-D

reklama
Matiś, ale jesteś dzielny bystrzak!!!
A z Zosi spryciula, uważaj Stokrotki, bo stwierdzi, że nikt nie chce z nią iść i sama pójdzie na spacer.;-)

Ja też zauważyłam, że Wojciaszek często nas słucha uważnie, jak by rzeczywiści dużo rozumiał. Niesamowite wrażenie.
A w sobotę pierwszy raz Wojciaszek chodzi trzymany za rączkę. Ale mieliśmy z tego radochę! :-) Wcześniej w ogóle go to nie interesowało. A teraz jak załapał to bardzo mu się podoba.:-D

No nieźle nieźle:tak:Postępów coraz więcej a co się przy tym uśmiac można:-DMati nauczył się dmuchac już dawno bo jak mu zupkę dawałam to dmuchałam bo gorąca i on to podłapał więc ostatnio stwierdziłam ze trzeba wziąc swieczkę i uczyc zdmuchiwac :tak:No i zapaliłam świeczkę a Mati ją zdmuchnął odrazu i nic nie trzeba było uczyc:tak::-)A też codziennie coraz to nowsze umiejętności:tak:Mąż jak wraca z pracy to Mati biegnie do drzwi i daje mu cześc potem przybija piątkę a na koniec daje buziaka:-)A wczoraj byliśmy na spacerku nad jeziorkiem gdzie chodziły kaczuszki i Mati nauczył się mówic: kwa kwa:-)A teraz właśnie wstał i tv sobie włączył:baffled:Trzeba iśc:-D

Jej jak dzieciaczki zaskakuja
Matisek siusiu do nocnika wola
Noemi powodzie urzadza...
Zosia z butkami
i Mateuszek swieczke zdmuchnal i Kubiszonek tez

moj Mati tez mnie zadzwiwia codziennie
Ostatnio uparl sie zeby wlaczyc swoja lampke nocna do kontakt i wciskal, wciskal ale ze zabiezpieczony to mu sie nieudalo, nie zrezygnowal, podjechal na pupie do kontaktu w przedpokoju a tu to samo, wiec w koncu porzucil lampe w taty bucie
a dzisiaj probowal wlaczyc nasz lampe podlogowa z salonu, tez nie mogl i juz widze jak ciagnie kable do przedpokoju...rety... bede ja chyab musial wyniec

a i pryka na zawolanie!!!!:-):-):-)tzn pierwszy pryk idzie sam a ja kiedys na to mowie ' o pryk, lojojoj' a Mati w smiech i sie nadyma i znow pryk
a ja znow smieje sie i mowie to samo a on znow pryk
i tak juz pare razy bylo a dzisiaj przeszedl samego siebi, chyba z 5 pryczkow bylo a jak probowal jescze wydusic 6 a juz niemogl to nie byl zadowolony..., ladnych rezeczy ucze Matiego....:-):-):-):-)

I tez wie do czego sluza przedmioty:szzotka do wlosw i zebow - tez czesze mnie i myje mi zeby
a dzisj pierwszy raz powedzial cos ale sisi jak zrobil siusiu na nocnik, czekam na powtorke:-):-):-)

Oj z pryczków Matiego to się uśmiałam :) Karol jak puści bąka to mówi z usmiechem "bum bum" ;)
No i dziś potwierdził że siusiać i kupy robić na nocnik to on jeszcze nie umie ale za to podciera sie zawodowo, posadziłąm go rano, wyciąga ręce do papieru - urwałam mu kawałek a on bach sobie po brzuchu i po siusiaku jeździ - oj miałam ubaw z niego, potem było i siusiu do nocnika - ale czysty przypadek ;)

reklama
Cudaki moje kochane, ale ciotka ma z Was ubaw :-D:-D:-D Ale przy okazji i powzruszać się można, bo to jeszcze takie malutkie, a tyle już potrafi....
Nasi rodzice i babcie nie mogą się nadziwić, że Marcinek już tyle rozumie. Cały czas powtarzają, że kiedyś to chyba dzieci się tak szybko nie rozwijały :-D

Do góry