reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Rozwoj naszych maluszkow

kati tak tak szczepienia to wiem, ze w 2 mies, bo dostalam taka tabelke ze szczepieniami skojarzeniowymi itp, ale badania jak bioderka to kiedy sie robi kurde...

reklama
A bylismy dzisiaj na wazeniu mały przybrał 300 gram w ciagu 9 dni ma juz 2760g a na wyjscie było 2460. W przyszłym tygodniu dobijemy do 3 kg :tak:

Nas na bioderka umówiono, jak Kornela będzie miała równy miesiąc.
No i dziś była ważona. Ma 15 dni i waży 3.400. W dniu wypisu ze szpitala ważyła 2.740 (miała 4 dni). Więc w 11 dni przybrała 660 g, myślę, że całkiem nieźle.
A pierwsze szczepienie mamy wyznaczone na 10.08. i zdecydowaliśmy się z rotawirusem. Pediatra mówiła, że pneumokoki podaje się dopiero, jak skończą się szczepienia z rotawirusem. Trochę dziwne, bo na tej rozpisce szczepień ze szpitala pneumokoki są razem z rotawirusem. A jak jest u Was z tymi szczepieniami?

Ostatnia edycja:
mgordon, to na bank nie jest za wcześnie!! Na ulotce którą dała mi p. doktor jest napis _ mamo, zapisz swoje dziecko najlepiej do 3 a NAJPÓŹNIEJ do 6 tyg. na usg bioderek aby zdążyć przed kalectwem!

reklama
My bylismy wczoraj na usg bioderek - czyli to była 15 doba zycia Hanulki, okazało się że wszystko jest ok, tylko profilaktycznie mamy pieluchować :eek: i kontrola w 3 m-cu.
Co do wagi to Hancia we wtorek miała 3200g czyli +200g od wyjścia ze szpitala, ale od paru dni męczy się juz z kolką - masakra wysiadamy sami psychicznie i fizycznie przy tym strasznym parogodzinym płaczu :-( Od 3 dni bierze espumisan i lakcid ale skutek taki sobie, masaż/noszenie/tulenie/suszarka itp na niewiele się zdaje przy ataku. Czekamy do wtorku na SabSimplex (siostra ma mi przywieźć) oby pomogły bo oszalejemy :-(

Do góry