reklama

Rozwoj naszych maluszkow

reklama
mamusia - dziękuję! jestem szczęśliwa, bo nawet na siatce centylowej dla dzieci urodzonych o czasie się mieści:-)między 3 a 5 centylem, ale jest:-) a na naszej, wcześniaczej - aż na 75 - to bardzo ładnie;

Dziewczyny, mój się jeszcze nie uśmiecha a ma już ponad 6 tyg... BYliśmy dzisiaj na pomiarach i główka w 10 centylu tylko... :( Waży 5100 wg wagi p. doktor (wg naszej 5300)

My w piątek idziemy na ważenie i się okaże ile mała ma do nadrobienia, bo na razie tak sobie nabiera ciałka.
A te reakcje świadome dzidziolka też mnie zastanawia kiedy nastąpią, nawet mężuś mnie wczoraj pytał kiedy Hania coś będzie kumać i nas rozpoznawać itp.

Andariel gratulacje dla Adasia, ważne że wszytsko idzie w dobrym kierunku po waszych długich bojach:tak:

dziewczyny a ile ml jedza wasze maluszki? Moj ma dopiero tydzien a juz od 3 dni jje 100ml i mam wrazenie, ze zjadlby jeszcze wiecej gdybym mu dala. Myslicie, ze to nie za duzo dla takiego malego rzoladeczka???

To moja zjadałaby tyle ile bym jej tylko dała... jakby butelka miąła 250ml i bylo pełna ona by to wypiła... potem oczywiście jak za duzo wypija ryczy, drze się i potem chlusta tym mlekiem i nadmiar oddaje, ale nie chce oddac butli poki jej nie opróżni, więc muszę jej pilnowac... bo na jej wiek około 80 ml jest spoczi i położna też mówi, że 80ml jest odpowiednia wartością dla małej.. każdy nadmiar potem ją bardzo męczy :(

U nas nie wiem ile zajada, bo cyckowa, ale jak wczoraj na nockę zrobiliśmy buteleczkę 90ml, to w sumie zostało moze z 10ml jak skończyła...a jak pięknie spałą 6 h.....rany...a mnie cycki wcale nie nabierały pokarmu,zjadła z obu i za 2 godzinki chciała znowu.....dostała to co ściągnęłam po wieczornym karmieniu (czyli to co nie zjadła a miałaby zjeść)ale tego było 60ml z obu cycków, które wydoiłam na maxa....

a dziś cyckała od 9:00do 10:30, poźniej przerwa na lekarza, od którego wyszliśmy o 11:30 i juz pruła buźkę na jedzonko...wróciliśmy do domku tak koło 12 i ciagnela oba cycki znowu 1,5 godziny, poźnije pól godziny leżenia i rozglądania się i znowu wyjec na mleko - o 14 zjadła co jeszcze było w cyckach i teraz śpi od 40 minut...

Ale po ważeniu u pani doktor małą waży 3680g....czyli w prawie 2 tygodnie 570g przybyła na cycku...i pani doktor pochwaliła nas i podkreślała jaka to radość dla mnie ze tak mogę mała karmić, a ja mina na kwintę - radość średnia z cyckiem na wierzchu 3/4 dnia..
Poza tym u nas wszystko ok, chociaż ta doktorka to taka moja niezbyt ulubiona i mało kompetentna moim zdaniem, ale cóż, u nas trudno o dobrego lekarza...ważne, że żółtaczki nie ma, osłuchowo ok, ciemnionko w dobrym rozmiarze, dostaliśmy skierowanie na bioderka, i receptę na witaminę D, mamy podawać po 3 tygodniu, aczkolwiek jakoś dziwnie tak zamotała, że już sama nie wiem..jak u was z tą witamina D ?????

Kurde jak Was tak podczytuje że dajecie butle i dzieciątko śpi 6 godzin to sama mam ochotę tak zrobić np.na noc. Ale z drugiej strony to te kolki które męczą dzieciątka to też mogą być spowodowane mieszanką mleka naszego i sztucznego i sama nie wiem co zobić:eek:

Jeśli chodzi o witamine D to będę ja podawać od 4 tygodnia,ale jeszcze zapytam się jutro położnej,

reklama
Mysia - moja ostatnio tez by tylko cyca ciagnęła ale prześpi max 3 g w nocy jeśli chodzi o witaminę to ja podaję KiD od 8 doby bo mam tak w zaleceniach ze szpitala i z przychodni

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry