traschka
Mama Marysi
Tusen moja Marysia na cycu też śpi 6 godzin w nocy. Tylko ja przed nocką karmię ją częśćiej. Normalnie jemy co 3, 3,5h a wieczorem robię dwa karmienia co 2h i do pełna, nawet jak ona już nie jest zainteresowana cycem to ja jeszcze wkłądam go jej do buzi i mała je dalej. Więc jest porządnie "zatankowana" przed nocką.
Co do witamin u nas podobnie jak u Ivony. Podaję codziennie jedną kapsułkę z mieszanką witamin D i K.
Co do witamin u nas podobnie jak u Ivony. Podaję codziennie jedną kapsułkę z mieszanką witamin D i K.
Karmię go do momentu kiedy wypluwa cyca a czasmi nawet przerywam mu bo sie ksztusi i ulewa sie w trakcie jedzenia.Wogóle to chyba muszę pogadać na ten temat z położna bo nie wydaje mi sie to normalne.
i faktycznie ostatnio udaje nam się zrobić długą przerwe w karmieniach nnocnych; gorzej jakoś tak po 4, bo już jasno i maluch się rozgląda, a jak jeszcze go kolka chwyci to już w ogóle koncert
Mam nadzieje, że konsultacja wykluczy jakieś problemy laryngologiczne ! No i ślimaczy nam się mocno pępuś, dziś już mała ma 24 dni a wysuszyła się góra a pod spodem ropa i śmierdzi, a czyścimy codziennie octeniseptem i dupa. Dr kazała czyścić fioletem - dzis już spróbujemy
A jak u was pępki się mają?