reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Rozwoj naszych maluszkow

reklama
aneczka jak na moje oko to raczej rzadko się zdarza żeby w takim czasie 1kg przybrała....
u nas w od wypisu czyli 2 tygodnie 570g przybrała

czyli coś z wagą, jutro spróbuje jeszcze raz - zobaczymy, no ale muszę się pochwalić bo pępek dziś odpadł naszej niuni - 2 tyg. 4 dni, a już myślałam, że jeszcze trochę będzie się z nim bujać a tu proszę, rozebrałam ją do kąpieli a kikut w śpioszkach :-)

a na brzuszku to można już kłaść po odpadnięciu kikuta czy dopiero jak się pępek wciągnie??

Ostatnia edycja:
mysia to rzeczywiscie mleczka nie masz za duzo, ale pewnie cycki sie jeszcze rozbujaja:)). Ja jak sie wydoje na maxa to mam 100,110 dokladnie tyle ile maluch potrzebuje. Smiac mi sie teraz chce bo nakupowalam sobie pojemnikow do Mrozenia mleka a tu takie rozczarowanie....
traskcha szczerze zazdroszcze ilosci pokarmu

Moj byl na wizycie we wtorek I przybral od urodzenia cwierc kilo. W sumie to chyba nawet wiecej Bo po drodze najpierw spadl, zreszta nie wiem jak to liczyc.
Co do witaminek to my dostalismy A, D i C.
tez dostalism wit. A D i C.

a to możliwe żeby mała w 2,5 tyg. przybrała 1 kg?? czy to tylko moja waga szwankuje:eek:
możliwe możliwe, nasz Adaś też przybiera w takim tempie;

co u nas:
wczoraj byliśmy na wizycie z Adkiem u neurolożki w Aninie (tej samej, która oglądała kiedyś Ninkę jako niemowlaka); no i znów wielkie wrażenie z badania - babeczka dokładnie mówi co i po co robi z dzieckiem, jakiego efektu oczekuje, co ma się dziać z rączką, a co z nóżką itp. itd. Tak jak lubię - nie stoję jako bierny widz podczas badania tylko biorę w tym udział, od razu pod jej okiem wykonuje różne czynności itp. Lekarka ta wychwytuje najmniejsze nieprawidłowości od razu komentując ewentualne następstwa, nie panikuje, ale i nie lukruje. Super! i było podnoszenie bąbla za rączkę i nóżkę - widok dość szokujący, przyznaję; ale Adaś dzielnie wszystko zniósł:tak:

w każdym razie jest tak: Adaś ma nieco wzmożone napięcie w nóżkach (aczkolwiek mały przez całą wizytę prężył się do kupki, to faktycznie sztywniał często); pokazała nam proste ćwiczenie, które mamy robić 3 x dziennie przez okres ok. 1,5 m-ca i do kontroli; to samo, które robiliśmy Nince, a wtedy nawet nie wiedziałam, że to podstawowe ćwicz. z Vojty;-)ogólnie mały bardzo dobrze się rozwija, oby tak dalej! a po rozebraniu pani stwierdziła: "nooooooo, widać, że jesteś dobrze odżywiony":-D acha, no i trochę zezuje, ale dr powiedziała, że ma prawo jeszcze tak robić i że ważne, że sam to sobie od razu koryguje; no i kolejny lek. dał nam zielone światło na szczepienia;
co do rokowań, to dr przypuszcza, że będzie wszystko dobrze, ale z racji "obciążającego wywiadu" trzeba koniecznie małego dość często kontrolować;

dzis wazylam mlodego na naszej wadze :) 4,4 kg około :-) duży skurczybyk !! :D od urodzenia przybral ok 1,5 kg :-)

Ironia nasza też tyle waży...masakra w jakim tempie przybierają...a moja na cycu...pediatra powiedziała "Pani to ma mleko wypasione" :)

haha misia no to rzeczywiscie jak na cycku tyle to musisz miec jakies mleczko premium w cycuszkach ihihi :-)nasz juz przeszedł przez bebilon nan i od wczoraj bebiko :-) smakosz jeden :-) i mam wrażenie ze on w ogole nie widzi różnicy w tych mlekach... a nan odpusciliśmy całkiem bo rzeczywiscie ma 5,9 mg żelaza tak samo jak gerber to dużo... wiec albo bebilon bedzie albo bebiko... (tansze ale sie źle rozpuszcza)

Zaliczyłyśmy dziś konsultację laryngologiczną z zalecenia pediatry, że niby mała nad wyraz płaczliwa. Poszłam specjalnie prywatnie żeby nie kwitnąć w kolejkach w przychodni i żeby mi porządnie dziecko obejrzano i ... czekałam 2,5h z 27 dniowym szkrabem, po czym w gabinecie bylam 2 minuty i skasowano 70zł :szok: Można się wkurzyć, jedyny pozytyw że mała nie ma żadnych problemów laryngologicznych

reklama
My dzisiaj po pierwszej wizycie u pediatry, z małym wszystko oki
Waga 3300 g (urodzeniowa 2560g na wyjscie 2440g) wiec jak na 3 tygodnie ładnie przybrał na cycu :-)

Do góry