reklama
w jakim tyg byly\ sa wasze pociechy gdy nauczyly sie lezac na brzuszku na pare sekund unosic glowke 
moja jeszcze nie potrafi... tzn podniesie i zaraz jej opada
W pozycji polpionowej gdy ja przytulam to jak probuje utrzymac glowke to robi "kurke" heheh dziobie tak smiesznie uderzajac o mnie lub na boki ;-)

moja jeszcze nie potrafi... tzn podniesie i zaraz jej opada

andariel
mama super dwójki :]
mój tak robi za każdym razem gdy poczuje, że jestem bliskoW pozycji polpionowej gdy ja przytulam to jak probuje utrzymac glowke to robi "kurke" heheh dziobie tak smiesznie uderzajac o mnie lub na boki ;-)
ramari
Fanka BB :)
andariel super, że Adaś ładnie się rozwija
icak dobrze, że mała nie ma problemów laryngologicznych.
mgordon piękna waga!
larvunia, andariel, Blusia, ironia i mój tak robi. Ja mówie na to, że robi dzięcioła
My dzisiaj zaliczyliśmy lekarkę. Radek waży 3920g (przy urodzeniu 3200, a spadł do 2960) i ma po 38 cm w główce i kalcie :-) Ogólnie wszystko dobrze i za tydzień się szczepimy. Cieszę się, bo mały całkiem ładnie rośnie na cycusiu.
icak dobrze, że mała nie ma problemów laryngologicznych.
mgordon piękna waga!
larvunia, andariel, Blusia, ironia i mój tak robi. Ja mówie na to, że robi dzięcioła

My dzisiaj zaliczyliśmy lekarkę. Radek waży 3920g (przy urodzeniu 3200, a spadł do 2960) i ma po 38 cm w główce i kalcie :-) Ogólnie wszystko dobrze i za tydzień się szczepimy. Cieszę się, bo mały całkiem ładnie rośnie na cycusiu.
Ostatnia edycja:
andariel
mama super dwójki :]
bo jest! tylko jak leżałam z Adkiem w szpitalu to mi lekarka powiedziała jak się ten odruch nazywa, a ja zapomniałam (bo wcześniej nie wiedziałam, że to zdefiniowany odruch mający swoją nazwę);-)A ja w ogóle myślałam, że takie dziobanie to oznaka tego, że cyca szukaZresztą ona szuka go zawsze
![]()
reklama
aneczka1526
Fanka BB :)
byliśmy dziś na wizycie z małą, została zważona i zmierzona... waży już 4040g
główka 36 a klatka 35,5 czy jakoś tak więc na wadze przybrała w 3 tyg. prawie 1200g 

się pani spytała, czym ja ją karmię :-) (może mam jakieś dopalacze w cyckach :-) )bo jak wychodziliśmy ze szpitala to miała 2850g. reszta też ok, już nawet nie umawiała nas na ważenie bo skoro teraz tak ładnie przybrała to Pani Doktor stwierdziła, że nie ma jej co męczyć, tylko coś o pępuszku powiedziała, że niby mała ma jakąś przepuklinę i jak przyjdę na szczepienie to jeszcze raz zobaczy. A właśnie co myślicie o tych szczepieniach???? Czy uważacie, że one wszystkie takie niezbędne, w końcu jak my byliśmy mali to nie było takich szczepień i jakoś żyjemy... nie żebym chciała na dziecku oszczędzać, ale może to niepotrzebne takie stresy dla bąbla.
A co do podnoszenia główki... jak ją pierwszy raz położyłam to musiałam chwilę poczekać zanim podniosła główkę, no i nie podnosi jej na jakiś szczególnie długi czas, ale udaje jej się, nawet obróci główkę w drugą stronę. Dumna jestem z tej mojej gwiazdy.

A co do podnoszenia główki... jak ją pierwszy raz położyłam to musiałam chwilę poczekać zanim podniosła główkę, no i nie podnosi jej na jakiś szczególnie długi czas, ale udaje jej się, nawet obróci główkę w drugą stronę. Dumna jestem z tej mojej gwiazdy.
Podziel się: