reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Rozwoj naszych maluszkow

Mojej małej pępek odpadł w drugim tygodniu. Za to wczoraj pediatra stwierdził że jest beznadziejnie zawiązany, kazał codziennie teraz zaklejać plasterkiem, bo podczas płaczu mała strasznie się pręży i przy takim pępku może to wywołać przepuklinę pępkową :-( A że Werka lubi sobie dosyć głośno i intensywnie czasem popłakać, muszę pamietać o tym plasterku :-(

Ostatnia edycja:
reklama
U nas też pępek jeszcze nie odpadł. Trzyma się twardo :dry: A Tymek na 10 dobę ważył 3700 g, a przy wyjściu ze szpitala ważył 3250 g. Je jak mały smok :szok:;-)

Asinka moja mala przy wypisie ze szpitala ważyła 3800, a wczoraj na wizycie już 4600. Jest karmiona tylko piersia :-)

A my nie wiemy ile ważymy. Wizyta u pediatry dopiero 11.07. Mała w szpitalu trochę zgubiła. Startowała z wagą 3610g, w drugiej dobie był najwyższy spadek do 3276g. W dniu wypisu (5 doba) podskoczyła do 3384g.
Pępek odpadł w 13 dobie. Jeszcze troszkę coś się zbiera, ale położna mówiła, że ładnie się goi :)

masakra to tylko moj taka bida ? na poczatku było 2970 potem po tygodniu przy wypisie 3100 teraz niecałe 4 kg (sama go wazylam)

Ironia, nie martw się, moja też za dużo nie przybiera ;) Urodziła się z wagą 3480, przy wypisie 3170 a jak ją ważyłam pod koniec 4 tygodnia miała równe 4. Około 200g na tydzień przybiera i położna mówi, że bardzo ładnie :)

Dziewczyny...dzieci przybierają różnie na wadze...po skończeniu miesiąca pediatra powiedział, że musi być mniej więcej 700g. i Moja raczej tak przybiera. dzieci są różne. Patrzyłam dziś w książeczki Dominiki i Damiana i Dominika po 6 tyg przybrała 1100g, Damian 1600g a Julcia raczej do kg dobrnie ledwo. A jest zdrowa, robi ładne regularnie kupki.

Ostatnia edycja:
reklama
nie ma co się nakręcać, ważne żeby dzidzie przybierały na wadze i rosły zdrowo, a każdy maluszek nabiera ciałka w swoim tempie, u nas na razie tylko 500 od wyjscia ze szpitala, a 330 od urodzenia...

Do góry