reklama
Ja jeszcze nie liczę, ale to moja pierwsza ciąża, ginekolog nic o tym nie mówił, jednak ruchy są codziennie, czasem delikatniejsze, czasem silniejsze, to zależy 
Dość często o różnych porach. Do tej pory mój mały ruchliwy to nie liczę, aktualnie 35 tc+2Cześćchciałam zapytać, jak często czułyście ruchy w 28tc? Zaczęłyście od tego tygodnia ciąży liczyć ruchy?
mmartax98
Początkująca w BB
Właśnie mam podobnie, z reguły czuje dosyć silnie i dużo razy, a czasem zdarza się tak jak dziś, że o wiele mniej i rzadziej, też ginekolog nic mi o tym nie mówił, ale nie raz naczytam się internetu że już powinny być regularne, że jak czuje inaczej jak zwykle to już najlepiej na szpital jechać 
Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak mam, to również moja pierwsza ciąża

Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak mam, to również moja pierwsza ciąża

mmartax98
Początkująca w BB
O to już bliziutko rozwiązaniaDość często o różnych porach. Do tej pory mój mały ruchliwy to nie liczę, aktualnie 35 tc+2

Generalnie jesli Cię coś niepokoi jesli chodzi o ruchy to zjedz coś słodkiego... albo poruszaj brzuch powinien się maluch odezwaćWłaśnie mam podobnie, z reguły czuje dosyć silnie i dużo razy, a czasem zdarza się tak jak dziś, że o wiele mniej i rzadziej, też ginekolog nic mi o tym nie mówił, ale nie raz naczytam się internetu że już powinny być regularne, że jak czuje inaczej jak zwykle to już najlepiej na szpital jechać![]()
Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak mam, to również moja pierwsza ciąża![]()
Rozumiem, że się niepokoisz , bo w mniej ruchliwe dni i ja się martwię, ale wiem, że maluchy w brzuszku też lubią spaćO to już bliziutko rozwiązaniazazdroszczę, moja potrafi być kilka dni mega ruchliwa, w następne 2,3 dni mniej co już mnie z reguły zaczyna niepokoić, wolałabym że sobie czasami tak nie leniuszkowała, wtedy jestem spokojniejsza haha
ZielonaMamma
Fanka BB :)
To moja trzecia ciąża, obecnie 30 tc, nie liczę ruchów. W pierwszej ciąży położna mi powiedziała, że się od tego odchodzi, bo dzieci są różnie aktywne, też mają słabsze i lepsze dni. Także się nie przejmuję. Zaczęłabym się denerwować jakbym przez cały dzień nic nie czuła, co się już nie zdarza.Cześćchciałam zapytać, jak często czułyście ruchy w 28tc? Zaczęłyście od tego tygodnia ciąży liczyć ruchy?
reklama
Devin
Moderator
Nie liczyłam ruchow, ja późno zaczęłam je czuć- chyba w 22tc. Miałam łożysko na przedniej ścianie.Cześćchciałam zapytać, jak często czułyście ruchy w 28tc? Zaczęłyście od tego tygodnia ciąży liczyć ruchy?
Najczęściej czułam wieczorem. Bywały dni że raz dziennie tylko wieczorem