reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

ruchy dzidzi

Rzeczywiscie siusiak narazie nie pokazał sie wiec pewnie edzie dziewczynka. Marek przygotowuje się pschicznie takze na chłopca chociaz wolał by dziewczynkę:) Nie mam niestety zdjecia brzuszka ale moze w przyszłym tygodniu bede miała.Grstet zasłonił niewielki jak narazie brzuszek. Co do imiena nadal nie doszlismy do porozumienia :/

reklama
Agnieszko witam :) super zdjęcia - piękna z Was para, co do dzidziusia to myślę, że mój Tomek też wolałby dziewczynkę (kiedyś się niechcący wygadał :)) ale oczywiście trochę głupio się przyznać przed samym sobą. Ja chcę mieć dzidzię i już :) u mnie tj u naszego dzidzia lekarka też nie wypatrzyła siusiaka - o imieniu jeszcze jakoś nie rozmawiamy - chyba jako jedyni na bb :p :( trzeba zacząć :)

MariaOla po Twoim suwaczku widze ze masz termin na 17 styczeń czyli w dzień moich 23 urodzin. Ja mam na 16.01 wiec moze swoje urodziny spedze na porodówce:)

Chciałam dopisac się do szczęsliwych ciężaróweczek, które czują już ruchy swoich maleństw.
Mój dzidzius zacząl kopać w tym tyg. Najbardziej czuję go wieczorkiem, ok.21. Caly dzień trudno jest mi wyczuć te ruchy
A jak Wy odczuwacie ruchy swoich dzieciaczków? czy to takie bulgotki, czy znaczne kopniaczki czy jeszcze inaczej?
Pozdrawiam i bardzo sie ciesze :)

Elexi, ogromne gratulacje!! super uczucie, prawda?? :)

no moje maleństwo dało mi niedawno popalic w nocy. az spac nie mogłąm. to pierwszy raz tak było.
ale generalnie uwielbiam czuc jak sie przewraca. chociaz starsznei wygodny ten dzieć. mało która pozycja która przyję mu pasuje, oprócz sojąco-chodzącej. teraz siedze i dostaje kopniaki od pół godziny :)
no i sa to wyraźne kopniaki, wypinanie tyłka. tatuś tez już został skopany :)

Elexi Gratulacje witam wśród kopanych mam!! ;D Ja czuje wyraźne kopniaki i to mocne kopniaki :laugh:

Właśnie dostaje jeden po drugim, bo za długo siedzę w jednej pozycji ;D

A wczoraj wieczorkiem moja dzidzia dostała czkawki, tak się uśmialiśmy, bo brzuch mi skakał jak bym żabę połknęła, moja Sandrunia aż się przestraszyła jak zobaczyła a jak jej powiedzieliśmy, że mamusia żabę połknęła to prawie się popłakała, ale zaraz się poprawiliśmy i wytłumaczyliśmy jej, że to dzidzia w brzuszku dostała czkawki, to kazała mi pić żeby dzidzię brzuszek nie bolał i żeby przeszło (zawsze jaj tak mówimy jak ma czkawkę i nie chce się napić) :)

reklama
Elexi .... no to brawo :) dzieciątko twoje, tak jak moje, zaczęło kopać książkowo, a więc na półmetek tj. w 20 tygodniu :D
Ja się w bulgotaniu nie rozeznawałam zupełnie, ale ruch maluszka to tak jakby motyl rozłożył skrzydła w Twoim brzuszku i nimi trzepotał i tego chyba żaden tatuś nie jest w stanie wyczuć ;) Kopniaki i wypinanie tyłeczka to już zupełnie inna bajka, tak wyraźna, że nie ma żadnych wątpliwości ... choć mój Jarek jeszcze niczego nie poczuł ... ale i jego czas przyjdzie :)

Xmamuśka .... heeheehee ... choć czkaweczki nie miałam, no i dobrze ;)

Do góry