reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

ruchy dzidzi

Cos mi sie widzi, ze moj maluch jest glowka w dol, bo cos podejrzanie mocno mnie w zebra wali. Wczesniej tez to czulam ale delikatniejsze, wiec chyba boks trenowal, a teraz to juz takie bardziej konkretne uderzenia czuc. :-)

reklama
jak się na boku poloże to czuje jakby maluszek tam raczki wciskał :tak:
myslę, że to raczki, bo czasami z drugiej strony kopniaczki dostaję.:-D
W życiu mi sie tak kopanie czy poklepywanie nie podobało ;-)
ale teraz on coraz więcej śpi i mniej buszuje, ale jak zacznie to nie mam wątpliwości.
sama przyjemnośc.
ale nie mam pojecia jak on jest ułożony, jakos nie mogę tego wyczuć.

ja mam wrazenie ze moje dziecko spi wtedy kiedy ja spie, tzn przesypia noc i rano jak sie obudze to mnie boksuje, no i tak przez caly dzien :-) potem przed snem intensywnie no i zasypiamy razem :-) czyzby dzidzia juz sobie unormowala kiedy jest dzien a kiedy noc?

Czesc Wam, moja dzidzia kopie zazwyczaj wieczorem lub jak spokojnie siedze(zazwyczaj przy kompie to musze po prostu wstac i tyle bo nie daje zyc) , ale ma duzo sily bo jak kopnie czasem to az do bolu:tak:

u mnie dzidzius wierci sie rano jak wstaje no i w nocy kiedy ide sisiu,to przypomina o swojej obecnosci:-),w dzien tez boksuje a szczegolnie kiedy sobie siedze i odpoczywam,no i przed snem kiedy sobie juz leze w lozeczku to obowiazkowo sie odzywa:-D

Maleństwo dziś ma szczyt swej aktywności, już przez 4 godziny ostro buszuje, wierci dziurę w brzuchu i wyłazi bokiem :-D ;-) :-D Z prawej strony wciąż coś mi deformuje brzuszek, raz jest to dupka, raz stópka, a innym razem mam wrażenie, że cały maluszek się przecisnął na prawą stronę i robi się taki balon po prawej stronie, a zaś lewa część brzuch jest ewidentnie pusta, jakby niepotrzebna.

Wczoraj też Jarek bawił się światełkiem i chciał maleństwo wyciągnąć z tego lewego kąta, ale nic z tego, a jak zaś świecił po prawej stronie to maluszek łapał światełko ;-) i trącał rączką lub nóżką w jego strumień.

ja probowalam ze swiatelkiem ale jakos nie zauwazylam reakcji :-( moze zle to robie :-( tez jak sie dzidzia wypycha to nie wiem jaka czescia ciala :-(ale wczoraj pierwszy raz maz czytal dzidzi do snu :-) hehhe rezultat byl odwrotny, zaczal sie intensywnie wiercic :-) zastanawiam sie czy to sluchal wogole... ;-)

reklama
ja mam aparcik do podsłuchiwania tętna. i nie wiem czemy,ale Filip starsznie go nie lubi:szok: jak tylko dotknę nim brzucha, nawet nie uciskając, to od razy wali łąpką w to miejsce. a jak śpi, to od razu sie budzi.
ale chciałam powiedzieć, ze serduszko jest zlokalizowane w prawym dolnym kacie. wuiec chyab głowa jest do dołu, bo od serduszka do głowy blizej niz do tego co mi się rozpycha nad pępkiem:-D

aha! jak mąż smaruje mi brzuch kremem, to jest cisza.... zero ruchu i wogle. ale kilka sekund po smarowaniu zaczyna się mecz :-d. przy czytaniu tez zarzuca zadkiem:-p

Do góry