reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ruchy i kopniaczki dzidziuniów

No ja czasami czuje takie małe kopniaczki ale cały czas nie wiem czy to jest naprawde to...... Widocznie musi mnie pożądnie kopnąć:))) ;D ;D ;D

reklama
Basiu ja jako "doświadczona kopana" ;) mogę Ci powiedzieć, że na początku też mi się myliło, które bąbelki są od dzidzi a które z jelit, a teraz kiedy małe kopie zdrowo to wydaje mi się, że dzidzie czuć na dole brzuszka i z boku na tej samej wysokości i to jest takie uczucie jakbyś włożyła sobie do brzucha piłeczki kałczukowe i one się poruszają jedna obok drugiej (wtedy dzidzia się przekręca). Ale to moje subjektywne odczucia.

:)u mnie jakby wszystko zostało"uśpione" Maluszerk nie daje mi sie we znaki,,,może lituje sie nade mną bo i tak dużo teraz mam bólu i stara się mi tego oszczędzić...ale przełożę sobie wizytę u mego gina na prędzej bo troszkę się niepokoję o Maluszka...będę spokojniejsza...

Basiu, mi sie wydaje ze te dzidziusiowe babelki sa takie bardziej wyrazne i pojedyncze, podwojne, potrojne - przynajmniej u mnie
Ciezko to opisac, ale wydaje mi sie ze to wlasnie to :) :) :)
Kopniaczkow jeszce nie bylo, czekam z niecierpliwoscia...

rzeczywiscie te babelki ciezko odroznic, ale jak juz naprawde kopnie to nie ma zadnych watpliwosci!! :D
czasem rzeczywiscie czuc ze maly sie w srodku wierci, taki lekki ucisk w jakims miejscu przez chwile i nawet zdarza sie ze brzuszek twardnieje tam gdzie dzidzia cos wystawi sobie!
a wrazenia nie umiem opisac inaczej niz.......czuje sie ze cos w srodku sie rusza, a wlasciwie KTOS!
co do kopniaczkow, to takie pukanie od srodka, cos jakby wieeeeelki babelek powietrza pekl z duza sila, jak sie polozy reke na brzuchu to to czuc!
wczoraj wieczorem lezalam w lozku i gadalam sobie do malego a on czasem kopal albo sie ruszal, strasznie slodkie :D

Moja Dzidzia fika od niedzieli codziennie... I bardzo mnie to cieszy :) Bąbelki gdzieś przegapiłam - a może je wzięłam za jelita? Teraz już nie mam wątpliwości, że to Maleństwo się rusza. Czuję to bardzo wyraźnie. A wczoraj to nawet mój mąż poczuł!! Jak poczułam, że zaczyna fikać, powiedziałam mu, żeby położył mi rękę na brzuchu, choć w sumie nie spodziewałam się, że coś już poczuje... Ale poczuł i to tak, że nawet rękę cofnął na sekundę :) Chyba się nie spodziewał, że tak dokładnie będzie można poczuć :) Ja potem też kładłam rękę, bo nie dowierzałam mu, że faktycznie może to odczuć, ale rzeczywiście!! Takie małe bęc! w rękę!!! Ale to fenomenalne!!!

I tyle czasu nic nie czułam, a teraz od razu z grubej rury :) I niech tak zostanie :)

mój Maluszek wczoraj dał znać o sobie...chyba chciał mnie uspokoić bo bardzo się denerwowałam przed dzisiejszą wizytą w poradni ortopedycznej... tak mnie kopnął, że aż podskoczyłam...hihihi ale to dobry znak bardzo się cie :laugh:szę..

Jak tak czytam wasze posty to wydaje mi się, że nie rozpoznam tego kopniaczka czy " motylki". I nie będę umiała powiadomić o tym mojej Pani ginekolog jedynie dopiero jak już mnie pożadni kopnie. Ja jedynie widzę jak się porusza jak obserwuje brzusio to jak pływa sobię tam. Nie czuję tego ale widzę. Oraz czuję bicie jego serduszka lub może to nonstop mój puls w brzuchu nie wiem.

:D Mnie też po głowie juz od kilku dni chodzi takie pytanie: czy te łaskotki, które czuje to jest "to"?! Mam nadzieje, że tak. I kiedy przykładam rękę do brzuszka i czuje jak pulsue to też myslę sobie, czy to tylo mój puls czy może mego Skarba?!

Poczekamy co się z tego łaskotania rozwinie...

Pozdrawiam

Aga

reklama
WOW!!!!!! Poczułam wreszcie pożądnego kopniaka:)))) ;D :D :laugh: Wczoraj, wieczorem jak leżałam na boku w łóżku to nagle tak mnie kopnął/kopnęła, że aż podskoczyłam:))) Aż mi się łza w oku pojawiła a mój chłopak czekał z ręką przy brzuchu jeszcze pół godziny ale już tak mocno nie kopał:))))) Cudowne uczucie........

Do góry