sumka pisze:Cicha a mówił ci lekarz gdzie masz łożysko?, bo ja wczoraj znalazłam w necie info, że te osoby które mają łożysko na ścianie przedniej tak jak ja mogą dużo mniej lub nawet wcale nie czuć kopniaków, tylko delikatne ruchy dziecka. Ja podobnie jak ty myślałam, że mam małego leniwca, a tym czasem mam słodziutkiego syneczka który robi wszystko aby nie dokuczać mamusi ;D ;D ;D ;D
Podobno również to łożysko na przedniej ścianie może być powodem tzw większego brzucha. no ale tu zdania były już różne.
A ja myślałam że to dlatego że dzidzia jest główką do góry, tymczasem okazuje się że to łożysko działa jak amortyzator i zamiast w macicę dziecko kopie właśnie w łożysko
Sumka - ja mam dokładnie tak samo!! I w dodatku trudniej było na maluszka buzię popatrzeć bo wtulał się w łożysko.
Co do RUCHÓW - wg "W oczekiwaniu na dziecko. Terminarz" - "Począwszy od 28 tyg prowadź obserwację ruchów płodu 2 razy dziennie, rano i wieczorem. Powinnaś poczuć 10 ruchów w czasie 2 godzin, chociaż najczęściej poczujesz 10 ruchów w czasie znacznie krótszym"