reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ruchy i kopniaczki dzidziuniów

sumka pisze:
Cicha a mówił ci lekarz gdzie masz łożysko?, bo ja wczoraj znalazłam w necie info, że te osoby które mają łożysko na ścianie przedniej tak jak ja mogą dużo mniej lub nawet wcale nie czuć kopniaków, tylko delikatne ruchy dziecka. Ja podobnie jak ty myślałam, że mam małego leniwca, a tym czasem mam słodziutkiego syneczka który robi wszystko aby nie dokuczać mamusi ;D ;D ;D ;D
Podobno również to łożysko na przedniej ścianie może być powodem tzw większego brzucha. no ale tu zdania były już różne.

A ja myślałam że to dlatego że dzidzia jest główką do góry, tymczasem okazuje się że to łożysko działa jak amortyzator i zamiast w macicę dziecko kopie właśnie w łożysko

Sumka - ja mam dokładnie tak samo!! I w dodatku trudniej było na maluszka buzię popatrzeć bo wtulał się w łożysko.

Co do RUCHÓW - wg "W oczekiwaniu na dziecko. Terminarz" - "Począwszy od 28 tyg prowadź obserwację ruchów płodu 2 razy dziennie, rano i wieczorem. Powinnaś poczuć 10 ruchów w czasie 2 godzin, chociaż najczęściej poczujesz 10 ruchów w czasie znacznie krótszym"

reklama
Aniasorsha dobrze, ze dziewczyny odpisaly bo ja nie mialam o tym pojecia, choc dzis na szkole rodzenia (1 zajecia) mowiono nam o tym :)

Moja Malutka miała wczoraj chyba znowu czkwakę, bo odczuwałam takie regularne ruchy, a brzuszek tak falował- śmiesznie to wyglądalo, jakby ktoś od spodu bombelki robil, bańki :)
Przed zasnieciem zawsze wariuje..(tzn...przed moim zasnieciem :)- jak sie połozę..no i rano:)- przed sniadankiem(jak teraz -kopie ile wlezie :)..Obudziła mnie o 5 rano..bardzo cieżko mi sie oddychało..tak, jakby cos uciskalo przeponę :-[

Moj maly Witek juz od paru dni mnie kopie i to coraz wyrazniej,dzisiaj nawet w nocy balowal ;D kopnal juz meza i moja mame.Tak sie ciesze ,ze moglabym pisac o tym na kazdym watku i nonstop.Mam nadzieje ,ze wam nie przeszkadza ,ze sie wtryniam ze swoim Wiciem do was ::) ;) caly czas sie ciesze jak jakas stuknieta i czasem az placze ze szczescia :)

wydrukowalam sobie taka tabelke do liczenia ruchow :D
tak sie zastanawiam czy jak sie ich bedzie tak wypatrywac to maly sie nie zdenerwuje tym skupieniem mamusi heh

Dziewczyny, koleżanki mi mówiły ze ich dzidzie kopią w pęcherz, ale moja obrotna córeńka do tej pory oszczędzała mamusi pęcherz. Od kilku dni juz wiem co to znaczy :D A jak u was ?? buziaki

no, moj tak robi! czasem mnie zaboli pecherz, a czasem jakos z boku i wtedy musze jakos malego zachecic zeby zmienil pozycje i mnie nie "uwieral"
pomyslec tylko co bedzie potem!!!hehe ;D
drzyjcie narzady wewnetrzne!!!! ;)

A ja chyba mam malego leniuszka, pokopal w poniedzialek wieczor i do tej pory moze 4-5 razy :(

Za to moja Mała piekli sie od rana :) Też wydrukowałam sobie kartę ruchów, ale u mnie dzisiaj musiałabym zakreślić pierwszą kratkę od samej góry, bo wierzga Maleństwo bez przerwy i te 10 bęcków zajmuje jej 5 minut :) Bokserka jaka, czy co??

A co do pęcherza, to u mnie zmiennie - raz Ola trzyma sie z daleka i wizyty w toalecie jak przed ciążą, a za chwilę się przekręci i właściwie chodzę z ubikacji, a nie do ubikacji, tak mnie pili. Całe szczęście moją Małą pobudza małe papu, więc jak już jest ciężko, to przegryzam kanapeczkę i przy odrobinie szczęścia przekręca się w inną stronę i kopie gdzieś indziej. Raz to prawie sobie kanapkę do ubikacji zaniosłam, tak goniłam :)

reklama
dziewczyny, czytam i czytam, niech mi któras tak na prosty sposób wytłumaczy jak wypełniac ta karte, nie kumam o co chodzi !!!!!!! :mad: Czemu tam z lewej strony pionowo jest 9 potem 30, 10, 30,11 itd ... ::)

Do góry