reklama

Ruchy naszych dzieciaczków

reklama
Ja czuję , ale bardzo słabiutko i niezbyt często . Tak jak czytałam wasze opisy to aż zazdroszczę :-) . Tyle tylko że ja mam łożysko na ścianie przedniej i całkiem prawdopodobnie to jest właśnie przyczyną .. Ale w środę do lekarza idę i się wypytam :)

gosiek071-też tak słyszałam ,że jak łożysko na przedniej ścianie to słabsze ruchy bobaska moga być wyczuwalne-nic się nie martw napewno wszystko jest O.K.
Dla własnego spokoju pytaj o wszystkie wątpliwości swojego gin.

Od kilku dni miałam kłucie brzucha.
Pindzia kopała ostro ale tuż nad spojeniem..jak zawsze.
Dziś jest dziwnie bo jest dużo wyżej- w połowie między spojeniem a pępkiem.
Czy to mozliwe, że mi się w końcu łożysko podniosło????
Okaże się w sobotę, ale tak pytam, z ciekawości..

Od kilku dni miałam kłucie brzucha.
Pindzia kopała ostro ale tuż nad spojeniem..jak zawsze.
Dziś jest dziwnie bo jest dużo wyżej- w połowie między spojeniem a pępkiem.
Czy to mozliwe, że mi się w końcu łożysko podniosło????
Okaże się w sobotę, ale tak pytam, z ciekawości..

Nie jest to chyba kwestia łożyska, a samej Pindzi która jest większa i dlatego ruchy odczuwasz wyżej:-)

Marcelinaa-mi lekarz powiedział,żę łożysko tak do 24-25 tyg.może być nisko i nie jest to nic dziwnego i póżniej po tych tygodniach zazwyczaj podnosi się wyżej-więc spoko ,nic sie nie martw napewno wszystko będzie dobrze:tak:

reklama
niechce byc panikara ale sprawa wyglada tak:pierwsze ruchy czulam kolo 17,18 tyg...czyli dosc wczesnie ,delikatne babelki pare razy na pare dni...potem pykanie tez z przerwami ale coraz czesciej...potem czasem dostalam prawdziwego kopniaka, ale tez nie regularnie.myslalam ze teraz juz nie bedzie takich przestojow i ze coraz czesciej i mocniej bede czula...ale ostatnie pare dni jakos słabo czuje moją małą ,dzis np.moze z dwa razy kopnela ale to bardzo delikatnie.Ogolnie jak to jest od kiedy sa regularne ruchy,mam sie martwic?bo niektore mamy przeciez w 20tyg jeszcze nie czuja maluszkow i to jest ok,ale ja myslalm ze jak sie wczesniej wyczuje tym szybciej sa one regularne.Oj moze panikuje!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry