reklama

Rybka dla dziecka

Temat na forum 'Jedzeniowe ABC' rozpoczęty przez agnieszka81, 19 Luty 2007.

  1. agnieszka81

    agnieszka81 Fan(ka)

    mam pytanko jakie ryby podajecie waszym maluchom??? i w jakiej formie-tzn.smażone czy lepiej gotowane? i czy można podawać dziecku tzw." paluszki rybne"-smażone???
    proszę o podpowiedź!
     
  2. zgred

    zgred Maj 06, Maj 07...

    Hej

    No chyba nie ma jakichś szczególnych wytycznych... Na jutro szykujemy małemu pstrąga, to będzie jego pierwszy rybny posiłek.

    Bardzo zdrowe są ryby morskie niestety te bałtyckie pewnie są zanieczyszczone trochę no ale cóż można poradzić.

    Na pewno smażenina nie jest najzdrowsza, a osobiście gotowanych ryb nie lubię bo śmierdzą :) - a co powiesz na pieczoną rybę z warzywami?

    Agnieszka
     
  3. reklama
  4. zgred

    zgred Maj 06, Maj 07...

    Cofam to co powiedziałam o gotowanej rybie - gotowany pstrąg był po prostu przepyszny - i nie śmierdział za bardzo :) Mały wsuwał aż mu się uszy trzęsły :)

    Pzdr

    Aga
     
  5. agnieszka81

    agnieszka81 Fan(ka)

    dzięki Aga,pozdrawiam:)))a pstrążek polecam pieczony w folii!!!!!
     
  6. zgred

    zgred Maj 06, Maj 07...

    No ja też uwielbiam pieczony! Ale od gotowanego dużo łatwiej odchodzą ości. W ogóle uwielbiam ryby, chociaż nie wszystkie oczywiście - najbardziej lubię właśnie pstrąga, poza tym śledzie w śmietanie albo w innych sałatkach i rybę po grecku ale też raczej z pstrąga. Nie przepradam za rybami typu sola albo tłustymi - jak karp. No poza wędzoną makrelą ale na to musze mieć fazę bo inaczej ten smak co długo zostaje po takiej rybie mi przeszkadza bardzo.

    Agnieszka
     
  7. Nocka

    Nocka Sierpniowa mama'06 Mamusia Oliwki

    gotowany na parze halibut (droga ale bardzo smaczna rybka)
     
  8. justynka1

    justynka1 Mamusia Antoniusia

    Jeśli ktoś z was już podawał rybę dziecku to bardzo proszę o podpowiedź.Ja co prawda kiedyś podsunęłam Antosiowi rybkę z obiadku i jadł,ale żeby tak konkretnie jemu zrobić to nie za bardzo wiem jak.Proszę o podpowiedzi,dzięki:tak:
     
  9. Nocka

    Nocka Sierpniowa mama'06 Mamusia Oliwki

    Im tlustsza ryba tym lepiej np. halibut (droga ale baaardzo smaczna). Mozesz taka rybke odrobinke przyprawic ziolami i ugotowac ja na parze-jesli nie masz garnkow do gotowania na parze to moze byc to rondelek z odrobina wody i odrobina maselka (jesli Twoje dziecko jest uczulone na maslo to moze byc to odrobina oliwy) i dus ja pod przykryciem az bedzie miekka. Sama tez taka uwielbiam :tak:
     
  10. reklama
  11. potworek.pl

    potworek.pl Potworkowa Mama :)

    Ja polecałabym pangę :tak:.Również na parze.
    A przede wszystkim taka rybka nie może mieć ości, bo mogłoby się to źle skonczyć, a są takie ryby, które te ości mają strasznie drobne.
     
  12. Nocka

    Nocka Sierpniowa mama'06 Mamusia Oliwki


    na temat pangi bym polemizowala, bo nie jest to najzdrowsza ryba biorac pod uwage w jakich warunkach jest hodowana...
     

Poleć forum