reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

sałatki i inne lekkie przekąski:)

reklama
czy moglybyście mi napisać jak robicie fasolke po bretońsku bo od jakiegoś czaasu mam na nią ogromną ochote ale za bardzo nie pamiętam jak się ją robilo:zawstydzona/y::confused:
 
Monia, ja robię bardzo prostą i szybką fasolkę po bretońsku:
Podsmażam kiełbasę, dodaję fasolę z puszki, koncentrat pomidorowy, trochę wody, majeranek, oregano, sól, pieprz.
 
czy moglybyście mi napisać jak robicie fasolke po bretońsku bo od jakiegoś czaasu mam na nią ogromną ochote ale za bardzo nie pamiętam jak się ją robilo:zawstydzona/y::confused:
Namoczona przes noc fasole duzy Jas gotuje z wloszczyzna, do 45 minut. Potem dodaje koncentrat pomid. lub pomidory z puszki, cebula podsmazona. Mozna tez dodac kielbase ale ja nie dodaje ( nie lubie) no i przyprawy: oregano, bazylia, lisc laurowy, pieprz kolorowy i slodka papryka i dusze jeszcze 15-20 minut.
Uwieeeelbiam fasole po bertonsku:-)
 
Namoczona przes noc fasole duzy Jas gotuje z wloszczyzna, do 45 minut. Potem dodaje koncentrat pomid. lub pomidory z puszki, cebula podsmazona. Mozna tez dodac kielbase ale ja nie dodaje ( nie lubie) no i przyprawy: oregano, bazylia, lisc laurowy, pieprz kolorowy i slodka papryka i dusze jeszcze 15-20 minut.
Uwieeeelbiam fasole po bertonsku:-)

:tak::tak::tak::tak: tylko u nas wersja z kiełbasą
 
reklama
Namoczona przes noc fasole duzy Jas gotuje z wloszczyzna, do 45 minut. Potem dodaje koncentrat pomid. lub pomidory z puszki, cebula podsmazona. Mozna tez dodac kielbase ale ja nie dodaje ( nie lubie) no i przyprawy: oregano, bazylia, lisc laurowy, pieprz kolorowy i slodka papryka i dusze jeszcze 15-20 minut.
Uwieeeelbiam fasole po bertonsku:-)
Ja bez wloszczyzny i dodaje jeszcze karmel. Nadaje ładny kolor i taki słodkawy posmak.Aha i czosnek i majeranek.
 
Do góry