reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

adasia pisze:
agamamaani czy brałaś isoptin od początku ciąży ? czy przed ciążą brałaś coś na nadciśnienie ?

w pierwszej ciazy brałam isoptin od jakiegoś 20 tygodnia..
mój kardiolog mi mówił,ze wczesniej ( do 8 tygodnia) o ile to możliwe nie podaje się leków..
brałam ispotin 120 trzy razy po pół tabletki.
ANka miała lekką tachokardię ( chyba tak sie pisze) znaczy za szybkie tętno jeszcze w brzuszku ale teraz jest OKI.
przed ciąża i po ciąży nie brałam leków na nadciśnienie.

teraz jestem pod stałą opieką kardiologa i póki co on twierdzi że nie ma potrzeby właczania leków - mam się zgłosić jeżeli 3 razy w ciagu tygodnia zaobserwuję 140/90 lub 135/85
ty masz te 130/80 bez leków czy po lekach?? bo jak masz tyle bez leków to się dziwię że ci dali leki bo to nie ma jeszcze potzreby..

reklama
U nie nastrój taki jak pogoda.
WIOSNO PRZYJDZ DO NAS

Wczoraj dowiedziałam się, że moja koleżanka też jest w ciąży i i tez będzie miała dzidziusia albo pod koniec września albo w październiku.
Fajnie, bedziemy razem prowadzac wózeczki i w przyszłości chodzić na wywiadówki :laugh: :laugh: :laugh:

Ja już też mam dość zimy!! Nawet ruszać z domu się nie chce bo albo zimno albo pada śnieg lub deszcz. Wystarczy już! Niech będzie ciepło, żeby się coś wreszcie chciało, bo przez tą pogodę nic mi się nie chce!! :P

Margolis, czje to samo. Dzieci tez juz zaczynaja w domu sie bawic w koszenie trawy... To znak, ze nie tylko nam doskwiera brak wiosny i slonca... A dzis mi jeszcze tak badzo brzucho wywalilo... Chyba sie objadlam... Buuuu... I czuje sie stara i brzydka, a wczoraj na poprawe nawet wlosy sobie farbnelam i nie pomoglo...

agamamaani- ja mam takie ciśnienie po tabletkach, ja od 6-ciu lat brałam już leki na nadciśnienie i dlatego teraz muszę kontynuować, ale z Lokrenu , który kiedyś brałam przeszłam na Isoptin .Niestety chyba bez tabletek nie dałabym rady funkcjonować, bo mialam już różne skoki ciśnienia

Ja już mam tak strasznie dosyć !! Męczy mnie okropny katar od jakiegoś czasu ! Boli mnie nos od smarkania! Sporadycznie biore rutinoscorbin ale nic nie pomaga :-[

mycha12 pisze:
Ja już mam tak strasznie dosyć !! Męczy mnie okropny katar od jakiegoś czasu ! Boli mnie nos od smarkania! Sporadycznie biore rutinoscorbin ale nic nie pomaga  :-[
Mycha jak dlugo masz katar? Bwiesz sa dziewczyny co cala ciaze maja, niestety...

reklama
Adasia jeżeli teraz ci ciśnienie nie skacze powyżęj 140/90 to wszystko powinno byc dobrze,,,

ja też chcę już wiosnę, chcę chodzić z Anką na spacery normalnei a nie uważać na każdą kałużę i chlapę czy psiej kupy tam nie ma :(
chcę już pczuć zielona trawę i kwiatki wkoło .. ehhhh

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry