reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Ja juz tez poprawilam suwaczek!

Jestem w lozku, zastanawiam sie kiedy przyjdzie na mnie czas... jakos mam przeczucie, a moze tak bym po prostu chciala by porod zaczal sie w nocy, przynaj mniej bede miala pewnosc w korkach nie utkne. A poza tym w nocy to jakos tak bardziej wszytsko na spokojnie sie wydaje. Ale jak bedzie to zobaczymy. A co sadzicie o stosowaniu roznych "przyspieszaczy"? Ja czytalam o piciu herbatki z lisci malin, swiezym ananasie, seksie (jednak w moim przypadku to niemozliwe) czy olejku rycynowym...

reklama
Ankaaa Gratuluję suwaczka :) Ja się sporo na początku namęczyłam, żeby go wstawić :p
Kabaretka Faktycznie chyba lepiej jakbyś w nocy zaczęła rodzić. U Ciebie może być problem z mostem. Nie lubię go :p Kojarzy mi się tylko z korkami.Ja nie słyszałam o żadnym przyspieszaczu oprócz sexu, a to w moim wypadku tez odpada i to na dłuuuugo. Ale herbatki bym się napiła bez względu na wszystko. I ananasa też zjadła :)

Ostatnia edycja:
bezsenna...dziekuje..w-koncu-sie-udalo!
kabaretka..co-do-przyspieszenia-porodu..to-pamietam-jak-dzis...siedzac-w-pokoju-mojego-synka,glaszczac-brzuszek-wyczytalam-ze-mozna-przyspieszyc-porod-chodzeniem-po-schodach(to-bylo-tydzien-przed-terminem)..i-tak-zaplanowalam...od-jutra-zaczne-biegac-po-schodach-poniewaz-tez-mi-sie-bardzo-dluzylo...z-takim-nastawieniem-zasnelam...
ale-na-drugi-dzien-juz-bylo-za-pozno...bo-od-godz-07-rano-liczylam-i-zapisywalam-wszystkie-skurcze-probujac-poprawnie-oddychac...ok-godz.10-zadzwonilismy-do-szpitala...a-oni-na-to-ze-skoro-to-pierwsza-ciaza-to-moge-przyjechac-to-sprawdza...ok.12-bylam-w-szpitalu-a-ona-na-to-ze-to-napewno-nie-dzis...ale-moge-zostac-na-obserwacji...po-chwili-musialam-isc-siusiu...a-tu-krew...troche-spanikowalam...pozniej-mialam-odpoczywac...czekalam-na-meza-2-godziny(mial-tylko-pojechac-po-rzeczy)..o-15-stwierdzili-9-cm-rozwarcia..i-wtedy-to-juz-szlam-na-porodowke...za-pozno-na-kapiel-itd....w-koncu-synek-przyszedl.o-16.45...zdrowy-i-to-bylo-najwazniejsze...
hehe...mam-nadzieje-ze-was-nie-zanudzilam...ale-jak-mysle-o-was...to-wszystko-wydaje-sie-bardzo-swierze...

Emejj ja też byłam nacinana, poczułam tylko jakby mnie ktoś szpilką ukłuł, no ale miałam znieczulenie :-p więc szycie też nie bolało, ale przy szyciu czułam się tak, jakby ktoś przekładał przeze mnie sznurówki i mnie wiązał :-D

Moja Majula dziś o 12:20 skończyła 5 miesięcy, jak ten czas leci :szok:
tfu.. wczoraj.

Załączniki

• majula.jpg
    majula.jpg
    22,2 KB · Wyświetleń: 49
bezsenna wózek jest super :-). Ja nowego nie kupowałam,odkupiłam od znajomych:-).Może nie jest taki nowy ale na początek musi wystarczyć :-).No i karuzela też jest śliczna,mnie też zależało żeby była pluszowa żeby można było wyprać te zabaweczki :-). I wydaje mi się że ta karuzela od samego początku to tylko tak dla nas jest,żeby łóżeczko ślicznie wyglądało. A dzidzie to w pierwszym czasie raczej ona interesować nie będzie :-).

Emejj badanie przezierności karkowej wykonuje się podczas USG między 10 a 13 tygodniem ciąży .

Nie zapeszając coraz częściej zdarzają mi się skurcze :-),chodz nie wiem czy to na 100% to :sorry:.Ale mam nadzieje że tak :-).
Miłego dnia życzę :-).

revenalka a córcie masz śliczną :-)

ravenalka cudna twoja mala. :-)

milkada ja ci zabraniam zostawiac mnie sama :-p eh, ja czasem zaczynam watpic, ze maly bedzie chcial opuscic mame i mam wrazenie ze bedzie siedzial po terminie. Chociaz nie ukrywam ze jeszcze nie mam wszystkiego gotowego wiec do konca tygodnia niech siedzi, a od poniedzialku sama bede go wypychac na swiat ;-)

A dzisiaj o 5 rano obudzialam sie na siusiu, i tak mnie bolalo krocze ze wstac nie moglam, potem klucie okropne i bole podbrzusza, napinania, i taka nadzieja ze moze jak zaraz zasne to za kilka godz obudza mnie silne skurcze...:-D W koncu powiedzialam lekarzowi ze 10 czerwca chce urodzic, wiec niby to dzis :rofl:

Ankaaa To szybko u Ciebie się potoczyło :) Pisz, jakoś przebolejemy te myślniki ;)
ravenalka Ja jak myślę o porodzie, to bardziej się obawiam szycia, niż samego rodzenia.Jakoś sobie nie mogę wyobrazić, żeby mi w miejscu intymnym ktoś igłą majstrował...Śliczne włoski ma Twoja córeczka :)
Mikada Masz rację. Karuzela na początku pełni funkcję estetyczną. Tak samo jak baldachim nad łóżeczkiem, ale ja też mam, bo nie mogłam się powstrzymać ;P Ale tak sobie myślę, że u mnie chyba on długo nie pobędzie, bo podobno strasznie kurz zbiera. Ja łóżeczko będą mieć najprawdopodobniej od znajomych. Jestem ciekawa jak się odczuwa skurcze. U mnie nie ma żadnych oznak, że już za miesiąc mam rodzić. Dosłownie nic. Czuję się tak jak miesiąc lub 2 miesiące temu. 4 dni Ci zostały :)
Emejj Udało się suwaczek wstawić :) Fajny :) Pamiętam jak ja siedziałam na stronach o ciąży i czytałam, co w jakim tygodniu się dzieje :) Teraz już nie mam takiej frajdy, bo dziecko już praktycznie tylko przybiera na wadze.
Kabaretka A już myślałam, że dziś nie napiszesz :p Czego Ci oczywiście cały czas życzę ;)

Oj bezsenna chcialabym bys miala racje. Ale jestem, co wiecej czuje sie zdecydowanie lepiej niz tydzien temu, moglabym gory przenosic. :-)

A ja czekam na lozeczko jeszcze, dzisiaj mam posciel dla malego dostac. Fotelik samochodowy zostal wyslany wczoraj z uk wiec wtorek powinien byc. A co do wozka to jestem tak wkurzona bo wyobrazcie sobie, ze jeszcze nie opuscil fabryki w niemczech (wybralam taki produkowany na specjalne zamowienie). czekam na niego juz 10 tygodni. :angry::angry:

reklama
Do góry