klaczek,
nocos Ty, dlaczego mam sie smiac, uwazam ze to rewelacyjny pomysl ! Zwlaszcza, ze jestes w ciazy podwyzszonego ryzyka. Wiec trzymam kciuki za Ciebie i dzidzie i gratuluje fajnego pomyslu na bizns. A swoja droga ja tez zaczynalam od bizuterii - rekodzielo na gotowych polfabrykatach, srebro i kamienie, ale szczerze mowiac za duza konkurencja w mojej okolicy na wyroby hand made sie zrobila, poza tym mam 2 maluchy i ciezko wygospodarowac chwile spokoju, a to jednak wymaga czasu i cierpliwej dlubaniny ;-)
agnes,
wszystko jest tak, jak napisalas, a ta kwota w tej chwili - "Class 2 National Contributions (NICs)" w ciągu roku - 2,40 funta tygodniowo w 2010/2011 r.
mala-gorzatka28,
dlaczego mamy sie obrazic, kazdy chyba ma swiadomosc jak jest w tej chwili i ze pelno jest kretaczy. Ale to oczywiscie jedna strona medalu.
ja nie mam zamiaru kombinowac, bo po prostu nie chce i chyba nie umiem, jesli beda zlecenia, wystawiam rachunki i tyle. Nie sadze, zebym miala ich az tyle, ze przekrocze prog podatkowy ;-) Zreszta tak jak pisalam - mysle w tej chwili przede wszystkim o tym, ze siedze w domu z dziecmi i czas ucieka, wiec chociaz dorobie pare groszy, oplacacajac sobie skladki jednoczesnie