reklama

Sen naszych maluszków

Mojej sie tak stopniowo przestawialo: 7 rano, potem 4, 2, potem zasypiala przed polnoca a teraz okolo21 i wstaje okolo 9, ja bym sie bala przestawic ja na 7 bo ty by pewnie oznaczalo pobudke o 7 dla mnie ;)

Za to w nocy budzi sie sporo... no ale dalej mam nadzieje ze to sie jeszcze zmieni :-)

reklama
moj za cholere nie rozpocznie spania nocnego wczesniej niz 23 czasami 22, jak zasnie kolo 20 to po pol godz sie budzi i jest chetny do zabawy, jak ty to asionek robisz,ze tak wczesniej idzie bobo spac?

mój mały też sen nocny zaczyna ok 23, wcześniej nie da rady :no:

Też mamy dokładnie tak samo, no ale kiedyś musi im się zmienić i zaczną chodzić wcześniej spać, tylko kiedy to będzie? Pomyśleć ile od 19 czlowiek miałby czasu dla siebie, a tak jak oni idą spać, to my już jesteśmy zmęczone, że nic innego nie pozostaj jak też iść spać.

u nas sen nocny zaczyna się najszybciej o 1 :( jak to zmienić???
i w dodatku od 23 zaczyna się karmienie przed snem które trwa 2 godziny, co zrobić żeby krócej jadła )tak długo je tylko przed snem nocnym)??????
próbowałam szukać dzisiaj jakiś info na necie na ten temat ale nic nie znalazłam (głównie o tak długim jedzeniu)

kasiadz moja sie karmila przez dlugi czas przez godzine za kazdym razem. Mi powiedziano ze mam sprawdzic czy ona rzeczywiscie je czy uzywa mnie jako smoczka - jak je to porusza 2 szczekami, jak cmoka sobie tylko to porusza tylko dolna. I jesli nie je to moge ja od piersi odstawiac przez wkladanie malego palca pomiedzy jej dziasla - robilam to stopniowo i po tygodniu zeszlysmy do pol godziny - i przez te pol godziny rzeczywiscie sie karmila, teraz wieczorem daje jej possac cyca przed spaniem, nawet jak nie je bo smoczka nie wezmie do buzi ale tak max 45 min. wiec sprawdz najpierw czy je bo moze ona potrzebuje tak duzo jesli potem spi tyle godzin?
A probowalas to karmienie zaczynac wczesniej?

próbowałam ale zawsze kończyła o 1 :(
ale wczoraj coś się zmieniło, usnęła po kąpieli i cycu o 20, spała do 22, potem jadła, przewijałam, jadła, przewijałam, jadła do 23.00 aż powiedziałam stop i odsunęłam ją od cyca i odłożyłam do łóżeczka, protestowała do 23.30 aż odpłynęła :D przebudzała się kilka razy, ale nie wstawałam do niej aż wstała o 5 na cyca, najadła się i potem od 9 popłakiwała i stękała przez sen ale przetrzymałam ją w łóżeczku tak do 10.30 aż nie wytrzymałam, wyjęłam ją i nakarmiłam. przebrałyśmy się pogadałyśmy, a teraz znowu śpi chociaż robiłam wszystko żeby nie usnęła

kasiadz może faktycznie używa ciebie jako smoczka?? aż mi się niemożliwe wydaje żeby dziecko tak dlugo jadło, jak je, to słychać jakprzełyka.

Nasza też, jak zjada ostatni raz o 9 to już śpi do 2, 3 ale jak ostatni raz zjada o 8 to jeszcze się budzi o 11 na karmienie.
Ja mam większy problem ze spaniem u starszej niż młodszej!! Oliwka chodzi ostatnimi czasy spać o 12!!!!! i za cholere nie można jej przestawić!!! nie wiem co śie z nią dzieje...

Sivi - ja miałam taki okres z Mileną, że padaliśmy na pysk a ona spać nie chciała za cholerę :eek: i mamy teraz rytuał, że o 20:00 prysznic, zero TV, idzie do łóżka i mój jej czyta bajki, jak nie chce za bardzo spać to puszczam jej bajki na płycie jak nie jest śpiąca to leży w łóżku i sobie słucha, ale nie ma już jedzenia, łażenia po chacie, telewizora i się przyzwyczaiła :tak:

reklama
Sivi - ja miałam taki okres z Mileną, że padaliśmy na pysk a ona spać nie chciała za cholerę :eek: i mamy teraz rytuał, że o 20:00 prysznic, zero TV, idzie do łóżka i mój jej czyta bajki, jak nie chce za bardzo spać to puszczam jej bajki na płycie jak nie jest śpiąca to leży w łóżku i sobie słucha, ale nie ma już jedzenia, łażenia po chacie, telewizora i się przyzwyczaiła :tak:

oj moja starsza też tak w przedszkolu miała!!!!!
i tylko rytuały pomogły!!!!!skubanej 6h snu na dobe wystarczyło!!!!!!!!!!!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry