reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sen naszych maluszków

Werka zazdroszcze
Moj mlodziutki niestety placze z powodu kolek
czesto gesto mam pobudke o 2 w nocy i jest ryk do 5-6 ...
a ja rycze razm z nim , bo jest mi go szkoda
stosowalam juz inacol, teraz probujemy colief i czekam na krople sab simplex, bo kolezanka sie zaoferowalo ze mi kupi i wysle, podobno Igorowi(jej siostrzencowi) pomogly bardzo
no zobaczymy...

straszne to jest jak dziecko placze a my nie mozemy mu pomoc

reklama
ja po dwoch nocach bez snu to sie wczoraj ucieszylam jak poszla spac o 2 :-) zeby conajmniej 4 godzinki spala w nocy to jakos przetrwam...

czy ktores z waszych dzieci potrafi zasnac samo - tzn nie na rekach?
u nas zasypia sama, tylko wieczorem nie chce zasnąć i ją nosimy i próbujemy uśpić

Moja odpukac. Spi prawie cala noc. Kladziemy juz ja do snu ok 21. Budzi sie ok 2 w nocy pociumka doslownie 10min i przysypiamy razem ja sie budze pozniej i klade ja do kolyski. Potem budzi sie ok 7 rano i juz ciumka pol godz i spi do 9-10:)) A potem sobie gada, macha raczkami itd... Popierdziusi, kupencje strzeli pociumka i ok 13 drzemka ok 3h ...Itd

Kasiadz - moja tez po kapieli ok 18-12 w nocy nie chciala spac. Wiec zmienilam jej tryb. Kapie ja po 16 jak tylko wstanie, po kapieli cyc pobawimy sie do 21 i zasypia ladnie na nocke:))
16 to dla nas za szybko, nic bym nie zrobiła, o 16 to ze spaceru wracam, jem obiad, mąż z pracy wraca. No i bym się już chyba nigdzie nie wyrwała

No to widzę, że tylko u mnie Mała tyle nie śpi. I to prawie od samego początku.
Ona w dzień to śpi tylko na spacerze ok 3 godziny, a tak to w ogóle prawie. czasem sobie walnie jeszcze z dwie drzemki ale krótkie zazwyczaj.
tylko z dwa razy zdarzyło jej się przespać prawie cały dzień - jak ją przeziebienie wzięło i jak u teściowej bylismy w odwiedzinach ;).
A w nocy za to ładnie śpi. Budzi się przed pólnocą, potem koło 2 i koło 5 zwylke. Ale śpi z nami w łóżku więc podpinam ją do cyca i prawie na śpiąco karmię więc tego w ogóle nie odczuwam, także jestem wyspana.
tylko w dzień nie mam szans nic zrobić, bo ona cały czas potrzebuje mojej uwagi. Je co chwilkę, wisi na cycu bo lubi. Czasem się przejada, więc zwraca co zjadła i je od nowa bo głodna, czasem jej się w żołądku już nie mieści i ledwo odklei się od cyca całe mleko wraca... bez komentarza. Ale generalnie nie narzekam.

A to nocne budzenie to chyba faktycznie ma powiązanie z ciążą. Bo akurat przed północą chodziłam spać, i koło 2 i 5 na siku. ciekawe, nie?

witaj w klubie ;) mój też mało śpi, ażeby 3h przespał to musi cały wieczór szaleć ;]

czy ktores z waszych dzieci potrafi zasnac samo - tzn nie na rekach?

Moja przeważnie sama zasypia, czasem ma momenty że chce się poprzytulać ale jak jej nic nie dolega to zasypia sama

Mileczka mi to nie było dane przy pierwszym dziecku do 2 latek
kiedy to nauczyła się sama zasypiac ponownie bo po przeprowadzce teściowa ja usypiała na rękach i się rozregulowała ...

U nas, Oliwier musi być na na pełno najedzony żeby przespał całe 3 godziny.
więc staram się go budzić podczas karmienia, bo mi zasypia mały śpioszek.:-)

a w nocy to jest różnie, raz ja zaspałam budzik mnie nie obudził i pospaliśmy sobie 5 godzin :-D
ale potem jaki ryk i pisk bo dziecko głodne :-)

Opowiedzcie dziewczynki, czy Wasze dzieci śpią z Wami w łóżku czy w swoich łózeczkach? ;) Nasza córcia jakoś nie bardzo w łóżeczku.. Odkładacie śpiące czy usypiacie na rękach? Ja jakos nie mam pomysłu, wybudza się jak odkładam. Ma 3 miesiące. Spi spokojnie z nami, tylko 1-2 pobudki w nocy. Doradzcie cosik :)

Opowiedzcie dziewczynki, czy Wasze dzieci śpią z Wami w łóżku czy w swoich łózeczkach? ;) Nasza córcia jakoś nie bardzo w łóżeczku.. Odkładacie śpiące czy usypiacie na rękach? Ja jakos nie mam pomysłu, wybudza się jak odkładam. Ma 3 miesiące. Spi spokojnie z nami, tylko 1-2 pobudki w nocy. Doradzcie cosik :)

kładę spać w łóżeczku ale śpi z nami, nie muszę wstawać do karmienia. Staram się odkładać zasypiającego ;]

reklama
ja też poczekam aż sobie zaśnie lekko, potem odkładam do łóżeczka, trzymam za rączkę chwilkę i już jest spokój... no chyba że mały nie dojadł to za chwilę się obudzi, :)

Do góry