reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Witajcie :-)
Muszę sie wam pochwalić ze dzis chyba po raz pierwszy naprawde poczułam moje słoneczko,nie wiem czy to było kopanie czy fikołki czy czkawka,trwało jakies 20 sekund i mialam uczucie jakby mi tak mocno serce w brzuchu pulsowało i cały czas w jednym miejscu...w każdym bądź razie bardzo sie ciesze i czekam na jeszcze :-) :-)

reklama
Dzisiaj od samego rana u mnie zmęczenie, Weronika wstała o 5:20 i ani myślała położyc się do spania dalej. Musiałam wstac, nie było innej rady, potem księżniczka zasnęła około 9"30 , więc trochę ulgi , ale niestety miałam co iinego w planach niż kładzenie się. Byłyśmy z przymusu na dużych zakupach, potem ku mojemu zdziwieniu dziecko poszło znów spac około 16 na 1,5 godziny (szok). Wstała to był obiadek i poszłyśmy do dziadków ( byłyśmy umówione na 16:30), ale to nic , że troche się spóżniłyśmy. I w sumie nic tAkiego dzisiaj nie robiłam , a jestem padnięta jakbym conajmniej na Rysy weszła. Inna sprawa ,że biegałam dzisiaj sporo za Weroniką która sobie chyba za punkt honoru wzięła utrzymywanie mnie w kondycji i ciągłym ruchu. Jak ja mam przytyc??? Wy piszecie tu o 4 kg, ja ledwie 1,5 kg przytyłam, a gruba czy przy kości nigdy nie byłam , wręcz szkieletor ze mnie. Brzucha dalej nie widac, chociaz jak sie rozbiorę to może trochę, gin twierdzi , że dobrze dzieci "chowam" znaczy się wszystko w stronę kręgosłupa u mnie idzie. A maleństwo podobno duże jak na wiek ciążowy. Aż sie boje pomyślec , Weronikę rodziłam 19 godzin a była raczej średnia, głowę miała dużą. Mam nadzieję , że tym razem pójdzie szybciej.

Maga25 to mnie teraz pocieszylas:sick::sick::sick::sick::sick:
A ja sie juz nie moge doczekac az sie ta hormonalna walka skonczy, a tu jeszcze sie nie zaczelo???????:surprised: Mam nadzieje ze nie bedzie tak zle:baffled:
Kasia, swietnie!!!:-Dfajne uczucie.

Ola no niestety, hormonki nami rządzą czy nam się to podoba czy nie. I tak jeszce długo będzie.
A co do mojego bobasa, to może rzeczywiście on wszystko wyciąga i dlatego nic nie przytyłam a bobo duże.
Tylko, że tak jak Magda wolę małe, Julka była mikrus a ledwo ja urodziłam. Jak narazie to jestem przerażona, ale poczekam do USG.
Magda ja też biegam za Julką i też tylko 1,5kg mam do przodu, tylko u mnie brzuch dobrze widać.

Kasia fajnie! No to teraz się zacznie..poczekaj trochę jeszce...hihi.

Jestem:-) Wspaniale Viviana,zazdroszcze ci:tak: chcialabym to przezyc jeszcze raz.Bedzie wspaniale-zobaczysz:biggrin2:
A teraz przerwe na chwilke dosłownie goraczke przedslubna i zapytam was-czy bóle spojenia łonowego są normalne?Od samego rana tak mnie boli cały przód miednicy że mam ograniczone poruszanie sie:sick: czy to jest normalne?mozna to podciągnąc pod rozszezanie sie kosci miednicy?:confused:

No wlasnie pusciutko tutaj...ja siedze w domku...na spacerek pojde jak Andrzej wroci z pracy...teraz poodpoczywam przed komuterem...:rofl2:

zastanawiam sie czy chodzice w butach na obcasach?? bo ja tak...

reklama
Ja niestety duzo chodze i stoje w pracy wiec buty na obcasie odpadaja-kregosłup by mi wysiadł,ale od czasu do czasu-pewnie,byle nie 10 cm:szok: troszke niższy:-) a na codzień-cichobiegi:-D

Do góry