reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Ech..a ja nie mam na nic siły..

A z tym, że wszystkie obawy miną jak tylko dzidzia się urodzi, to muszę Was rozczarować, bo wtedy jest najgorzej, i tzw. baby-blues..doły, nerwy i panika na początku, owszem cudowne jest maleństwo ale b. stresujące!
Bez pomocy i wsparcia bywa naprawdę ciężko..
Ja za to się boję jak sobie wszystko zorganizować z dwoma maluchami..jak to będzie karmic gdy obok Julka się będzie darła, albo na spacery z dwoma..uj.
Kasia ja też jeszcze płci nie znam, bo moje jest wsydliwe, ale mam usg jak Ty w piątek, to może tym razem się uda podejrzeć.

Ja wkładki, staniki, koszule i nawet majtki mam, bo mi zostały. Dokupię trochę ubranek, kocyki, pościel, pieluchy tetrowe i ręczniki, i gotowe!
Za to teraz mam mnóstwo wydatków na Julkę, bo lato idzie a ani butów, ani sandałków nie ma, spodenki przykrótkie, bluzki też..rośnie szybko.

Jutro jadę do mojek koleżanki która lada chwila urodzi bliźnaki (2 chłopaków) a ma już synka w wieku Julki, ona to ma dopiero ciężko!!

reklama
Naur,przed koleżanką rzeczywiście nie lada wyzwanie.Ja dziś cały dzien się słabo czuje.Mam różne dni,raz sie strasznie ciesze,ze mała niedługo bedzie na świecie,a czasem tak strasznie sie boje...że sobie nie poradze,że jeszcze nie jestem na to przygotowana...Czasem czuje,ze mnie to przerasta,ale chyba warto patrzyc przed siebie i nie myślec pesymistycznie,choc to trudne...

Naura poradzisz sobie już masz wprawe ja to sie boje bo niewiem jak nawet wiziąć takiego malucha na ręce przewijać karmić itd.
Z tymi rzeczami Kasiu to sie niemartw ja tak ostatnio mnie wzięło jak zobaczyłam ile to wszystko kosztuje postanowiłam z moja mamą że zaczniemy powli coś kupować bo tak pomału to się tak nieodczuje jak od razu wszystko ja kupuje rzeczy do szpitala dla siebie i kosmetyki, pieluszki takie najpotrzebniejsze rzeczy oprócz ubranek sama resztę kupi mi moja mama i mąż bo ubranka są i tak u mojej mamy bo bym je ogladała non stop a wózek odbiore po porodzie, tez troche jestem przesądna ale wierze że wszystko bedzie ok nasze dzieci będą najładniejsze na świecie tego jestem pewna!dobrej nocy dla Wszystkich!:-)

Szczerze mowia o ja nawet nie wiem co ja mam dla siebie kupic do szpitaa,tyle sie naczytalam wszystkiego ze juz mam metlik :eek:
czy te majtki to naprawde maja byc jednorazowe?a te wkladki lakacyjne to tez warto miec?a podpasek ile trzeba?to maja byc jakies specjalne czy zwykle?ale chyba raczej te grubasne,a nie te 3 mm nie? :laugh2: matko jaka ja malopoinformowana:baffled:

Naur chyba wiem co masz na mysli po tych narodzinach...mały(a) ci placze,ty nie wiesz czemu...gdy w koncu zasniesz maly(a) cie budzi, a tu trzeba karmic,a tu kapac a w domu balagan,a maluch znowu placze...ale myse ze najgorsze sa pierwsze tygodnie,potem gdy to sie ustabilizuje to chyba juz jakos leci?:confused:

Wiecie co?Ja mam wrażenie ze kazda z nas ma taki sam mętlik w głowie:tak: a to ze wzgledu na to ze kazdy mowi co innego,zgłupięc mozna:tak: Może niech Naur napisze nam wszystkio,ma doswiadczenie:-) albo Madziara:tak: Ja wczoraj zgłupiałam odnośnie rozmiaru ubranek:confused: którego ile?pojecia nie mam:szok:

Witam wszystkie sierpnióweczki.
Co ty Kira tak wcześnie robisz ?
Ja na razie ubranek nie kupuję, tylko te uniwersalne rzeczy, typu kocyk, pieluszki tetrowe, rzeczy dla mnie - piżamka (a trzeba mieć ze dwie), staniczek do karmienia, teraz kupię jeszcze wkładki laktacyjne i majtki jednorazowe, bo u mnie w szpitalu w zwykłych nie wolno - nie wiem jak jest u was.​

reklama
AA, ubranka chyba kupię na końcu, jak już będę znała przybliżone wymiary maluszka :-D , wiem że moga się różnic, ale zawsze to troszke więcej będę wtedy wiedzieć. Nawet jakbym wcześniej poszła rodzić i jeszcze nic nie kupiła, to u nas w szpitalu ubierają maluszka w szpitalne ubranka, a w czasie jak będę w szpitalu to mama lub mąż coś na początek kupią dla dzidzi, więc tym się nie stresuję;-)​

Do góry