reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

oooo, widzę że nowy gorący temat - cycuszki :-D. Ja kupuję te niby rosnące staniczki, ale one nie chcą rosnąć tak szybko jak piersi :szok:;-). Do tej pory kupowałam 75 d, ale teraz przerzucę się na 80 d, bo w tych rosnących nie ma już większych miseczek - może jak obwód będzie większy to i miseczka też :tak:

reklama
jej, ja tez przeoczyłam - Kira wszystkiego naj... z okazji 7 rocznicy i nastepnych miłych wspólnych laek wam życzę.
Coś ten kwiecień popularny na śluby - tyle rocznic...;-)

Ja tam na razie chodze w moich przeciązowych stanikach i nic mi jeszcze nie kapie - ale w końcu jest na to czas. Staniczek sobie i tak jakis chce kupić i chyba od razu do karmienia.
Kasiu a na kiedy ty masz termin bo ja na 28 sierpnia więc tez na końcówkę :-)
Zaczęłam się zastanawiac nad łózeczkiem. Zawsze miałam drewniane ale teraz zastanawiam się czy nie kupić jakiegos turystycznego - zwłaszcza że cenowo to prawie to samo a byc może mama by mi przywiozła z Niemiec :happy:

W czwartek ide na USg i juz sie nie moge doczekać.

Madziara cenowo tak samo?? To ja mam jakieś inne sklepy chyba..

A ja mam nowy temacik: szkoły rodzenia. Żadna się jescze nie wybiera? Bo u mnie można już od 26/28tc a niektóre z Was już chyba i 27 zaliczają?
Idzie już któraś, bo ja to tak za miesiąc??

Do szkoły rodzenia się nie wybieram .
Madziara Ja wybieram tylko i wyłącznie turystyczne łóżeczko jest dużo lepsze moim zdaniem tym bardziej jak dużo się podróżuje albo jak musisz zostawić skarba u babci to to łóżeczko jest swietne waży 14 kilo a po złożniu to taka mała walizeczka:) Swietna sprawa:-) Ja wybieram GRACO.
u nas kosztuje 70 funtów nowe troche taniej niż w Polsce.:laugh2:

Madziara ja mam na 26,wiec dziela nas 2 dni ;-)

a co do szkoły rodzenia,to włąsnie sie zastanawiam nad tym i chyba pojade sie teraz zapytac jak to wyglada i kiedy jest i sie chyba zapisze,u mnie jest od 26 tyg wiec ja mam jeszcze troche czasu,czyli miesiac tak jak Ty Naur bo miedzy nami to chyba ze 5 dni róznicy jest jesli dobrze pamietam.

a co do cycuszków...:-) to mi jeszcze nic nie leci,nie wiem czy to dobrze czy nie :confused: w kazdym badz razie rosną :baffled:

HEJ ja do szkoły tez nie idę. 2 kolzanki chodziły i mówią, ze teoria teorią a poród to wielka improwizacja. Zresztą u mnie w miescie nie ma. Musiałabym jeździc 20km. Z cycuszków nic mi nie cieknie:-) mam tylko bardzo widoczne żyły:-D

Kasia spokojnie, poleci jak będzie trzeba, nie musi już teraz, może dopiero przed samym porodem albo i dopiero po. No ja mam termin 22/23.08.
A szkołę rodzenia gorąco polecam!! Zwłaszcza jak ta do której chodziłam i będę znów, juz się doczekać nie mogę!

O Sylwia wyprzedziłaś mnie..
dodam tylko, że w szkołach rodzenia nie tylko o rodzeniu mowa, inf. tam zdobyte wykorzystywałam jeszcze lekko rok po porodzie no i fajne ćwiczenia, nawet dla 'zagrożonych' i można poznać fajnie dziewczyny, jak tutaj.

reklama
Sprawdzałam jak na razie na allegro. Wypasione łóżeczko turystyczne kosztuje od 300 do 500,00 a drewniane od 220-500,00 . Czasami mozna dostac w zestawie z kołderką, pościelą itp. Wiec w sumie różnica nie jest znowu tak ogromna.

Do góry