reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Naur ja też odliczam dni żeby było 37 tygodni skończone bo to minimum:tak::-Dmam nadzieję że dam radę:szok::tak:

edyta80 no mi gin. wyznaczyła datę porodu na 17 sierpnia:tak::-D

a ja zapomniałam się "pochwalić" że mam jeszcze remont w domku:baffled:ojjjj ja nie lubię remontów:no:ale jak trzeba to trzeba jakoś przetrwam:tak:tym bardziej że mąż nie pozwala mi nic robić:no::szok:nawet miotły nie daje mi do ręki:no:
zastanawiam się tylko czy zdąży wszystko skończyć do porodu...:szok::eek::-D

reklama
Witajcie dziewczyny!
Ja dzisiaj byłam na ostatniej wizycie u dentysty. Kiedyś tez uważałam, że w ciąży nie powinno się chodzić ale wiem tez jak trudno sie wybrać po porodzie. Teraz mam przynajmniej na jakiś czas spokój :-)
Śpiąca jestem ciągle - jakoś nie mogę sie ostatnio wyspać i to wcale nie dlatego żebym gorzej w nocy spała. No po prostu brakuje mi drzemki w dzień.

No chyba nikt nie lubi remontów Gosia :)
My już drugi miesiąc się remontujemy. Dostaliśmy mieszkanie służbowe no i było dużo do zrobienia: prostowanie ścian w pokojach, zerwanie starych i położenie nowych płytek w łazience no i do tego umeblowanie, bo mieszkanie dostaliśmy puste. Najgorsze jest to, że na meble a nawet na żerandol trzeba czekać kilka tygodni :-( No ale już zbliżamy się do końca, więc nienarzekam :)

Gosia7 a ja mam pytanko do Ciebie:tak:z tego co zauważyłam tylko my 2 jestesmy z Warszawy.Gdzie postanowiłas rodzic?Nie wiem czy powinnam o tym tak na głównym:zawstydzona/y:ale spróbuje:-p

Kurcze ja tez jestem bardzo senna :-)ale widze,że to chyba jedna z doleglowości 3 trymestru bo wiekszosc z Was ma tk samo.
Gosia ja tez lubie słoneczko ale teraz czuje sie wyjątkowo niefajnie jest mi cięzo gdziekolwiek wyjsc i strasznie szybo sie mecze a przy tym jak troszke dłuzej pospaceruje to od razu mam nózki jak konewki:tak:wiec juz czekam na poród jak na zbawienie, chociaz pewnie potem zmienie zdanie;-)

Witam dziewczynki :-D

Ja jeszcze nie puchne. Chciałabym żeby było u mnie tak ciepło jak u Was a tu wiatr a jak nie wiatr to deszcze. Ja chce słoneczko i mojego mężusia w domku choć na jeden dzień bo teraz biedak pracuje 7dni w tygodniu a jak przychodzi do domku to jest wykończony a ja już spie :-(:-(:-(
Co do sennosci to tak jak Wy szczerze mówiąc mogłabym spać przez 24h na dobe a i tak byłabym zmęczona i niewyspana. Mam nadzieje że po porodzie sie to zmieni ze będe miała siłe na zajmowanie się maleństwem.

Kira ale Ci się udało z tymi zakupami zazdroszczę .

Już nie mogę się doczekać kiedy mały będzie z nami ale trzeba jeszcze poczekać bo to dopiero 33 tydzień.
Wczoraj zrobiłam liste rzeczy które muszę jeszcze kupić i się przestraszyłam. No ale jak narazie torbe do szpitala mam prawie pełną jeszcze tylko muszę znaleźć jakies majtki jednorazowe i wkłady po porodowe a to nie lada wyczyn tutaj bo są inne firmy a co dopiero nazwy tych rzeczy...
Pozdrawiam Was i wasze już nie takie małe maleństwa w brzuszkach:-D:-D:-D

Oj to ja widze, ze tez musze sie powoli zając pakowaniem torby do szpitala, ale sie tak ociagam bo brakuje mi jeszcze kilku rzeczy.
Madzia ja na pare dni chetnie bym sie z Toba zamieniła pogodą:-)bo mnie juz nasze upały bardzo dokuczają.

Zauważyłam od kilku dni, że ja też nie moge spędzić dnia bez popołudniowej drzemki ;-) mój mąz sie ze mnie śmieje, że ja zachowuje sie jak mały bobas bo co do mnie dzwoni to ja albo leże albo śpie albo coś jem :-D hihihi no ale odpoczywam sobie póki jeszcze moge :-)
Co do zakupów na allegro to ja też pokupowałam tam pare rzeczy :tak: między innymi malusie skarpeteczki 10 par za 5zł :-D szkoda tylko ze koszty przesyłki są czasami wyższe niż cena towaru :-( wogóle uważam, ze warto kupowac dla takiego malucha używane rzeczy bo w końcu i tak one nie są zniszczone, a są dużo tańsze niz w sklepie :tak:
Ja jutro zaczynam 34 tydzień ciąży i postanowiłam że od przyszłego tygodnia ostro biore się za pakowanie torby szpitalnej oraz zakupy dla malucha ;-) zaczyna do mnie docierać, że jak dobrze pójdzie to Maciuś może być z nami juz w przyszłym miesiącu :-) wszystko przewróci sie do góry nogami a ja nie moge sie już doczekać tych zmian ;-)

reklama
Rabbit doskonale Cie rozumiem rzeczywiscie czas leci trasznie szybko i za miesiac juz mozemy nie byc same:-)a na to sie trzeba rzeczywiscie przygotować, żeby sie nagle nie okazało ze nadchodzi wielka chwila a my jestesmy w burakach z przygotowaniami:szok:

Jesli chodzi o kupowanie uzywanych rzeczy to ja sie zgadzam w 100% ja mam praktycznie wszystkie rzeczy dla malenstwa kupione na allegro i w lumpeksie, sa na prawde sliczne i w ogole nie zniszczone bo co takie małe dziecko moze zniszczyc no chyba, żeby mama nie dbała o takie ciuszki ale generalnie sa bardzo dobre i ich jakosc według mnie przewyzsza te nasze krajowe ciuszki, króre dodatowo sa bardzo drogie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry