reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Ja w swojej książce znalazłam 45cm. A może to bez nóżek mierzył. Chyba nie da się zmierzyć już w całości. Ostatni pomiar całości 5, 3cm w 11 tygodniu mam:-D

reklama
Mi lekarz mówił ze na tym etapie cieżko jest zmierzyć długosć dziecka :-( z książki wynika ze na tym etapie dziecko powinno mieć jakieś 45cm a 27cm to w 26 tygodniu! dlatego nie bardzo rozumiem jaki pomiar ten facet miał na myśli :szok: a podał wage? :confused:

A ja juz mam stresa przed jutrem jejku jakbym chciała zeby było ok. A jak u Was z oddawanirem moczu ja co chwile musze do wc nawet dłuzej na dworze i juz musze najgorsze jrdnak jest to ze jak mi sie zachce to sie boje ze ... ale wszystko przedtrzymam dla mojego skarba.
ja juz uciekam dobrej noct dla Was

Podał - ok 1kg, a w sobotę mój ginekolog powiedział 1450. Widocznie schudła przez 4 dni:-DDupek powiedział że błąd wadze to ok 0.5 kg. Może i pomiae ma błąd np 20 cm:-D:-D:-D

Mi sie zdaje ze ci dlugos podal nie liczac nozek, mi tez tak powiedzial, odrazu sie spytalam czy to nie za malo, a on do mnie ze nie liczac nozek, bo nozki sa zawsze jakos dziwnie zgiete, dlatego nie powie nam dlugosci tak dokladnie, takze Sylwia napewno chodzilo mu o dlugosc cialka nie liczac nozek;-)

A ja sie tak nameczylam dzisiaj tym rozpakowywaniem i skladaniem wozka ,ze juz wiecej nic dzisiaj nie robilam !! Coz za szczescie!!!
Do tego obzaralm sie wlasnie batonikami i wafelkami, okropne, ale nie moglam wytrzymac....:baffled: Jutro dieta, platni owsiane:-D:-D:-D

Właśnie wrócił mąż. Widział jak dupek robił usg- mówi, ta kreseczka od główki do pupki była, a nóżki zgięte w kolanach. Ja niedługo oszaleje!!!!!!!!!!!!!

Sylwia nie przejmuj sie w końcu facet nawet płeć źle określił a co dopiero mówić o wymiarach :szok: nie ma sie co sugerować tym wynikiem :tak: głowa do góry :-)

Sylwia napewno było to pomiar do pupy, bo z nogami się nie mierzy na USG, tylko tak podaja w książkach i artykułach dla nas żeby sobie lepiej wyobrazić wielkość dziecka. A waga to jednak raczej 1450 a nie 1000, moja miała tydzień temu 1650 a idziemy równo z terminami. Norma na ten etap to 1500g.
Mongea no to STO LAT dla małej panienki!! I gratuluję sukcesów toaletowych!!

Dzisiaj już czuje sie lepiej, ale martwię się bardzo. Po wizycie jestem i lekarka powiedziała, że mam wytrzymać jescze 4-5 tygodni chociaż.

reklama
O znalazłam:
tydzień 31

Rosnę zdrowo. Dziecko ma teraz około 28.5 cm długości od czubka główki do pupy (43 cm z wyciągniętymi nóżkami). Waży około 1,5 kg. Od kilku tygodni jest już w pozycji płodowej, z podwiniętymi nóżkami. Jeszcze dużo przed nim pracy – w tym miesiącu nie przybędzie mu wiele wzrostu, ale za to przybierze na wadze około 900 gram. Jeszcze dziewięć tygodni i będzie gotowe na pierwsze spotkanie z tobą!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry