reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Nie będę już straszyć, bo to różnie jeszcze może być . Ja liczę na to że ta "patologia" się cofnie i urodzę sama zdrowe donoszone dziecko. A jak? i jeszcze prezent sobie zrobie na rocznice ślubu , bo przenoszę o 5 dni , a co sobie będę żałowała.

Dodam tylko , że za łożysko przodujące klasyfikujące do cięcia określa się łożysko w położeniu całkowicie zakrywające ujście szyjki potwierdzone badaniem USG po 32 tygodniu ciąży. Znaczy się tłumacząc na polski , że do 32 tygodnia może ten stan ulec zmianie.

reklama
Dzieki Naur,troszeczke mnie uspokoiłas,cały czas dzis mam takie uczucie,jakbym miala dostac okres.Panikara jestem i strasznie sie boje,ze cos moze byc nie tak.A gin,do ktorego sie wybieram,przyjmuje tylko w srody i poniedzialki,na razie nie wiem co zrobie...Magda i Ania,musicie sie w takim razie oszczedzać bardzo,z tym łożyskiem to nieciekawa sprawa.Trzymam kciuki,zeby wszystko było w porządku

Ania trzymaj się, wierzę , że i w Twoim i w moim przypadku zakończy się ta cała historia z łożyskiem dobrze. Tzn nie wiem jak Ty , ale ja cały czas mam nadzieję na poród fizjologiczny. A jeśli się nie uda normalnie , no cóż - to jakoś się pogodzę z myślą o cięciu.

Dzięki dziewczyny i dzięki za informacje Magda. Narazie staram się odpoczywać. I tak prawie nic nie robie, bo gotuje teściowa a sprząta mąż :-) . Także jest ok. Lekarz mi powiedział że najważniejsze ze nie mialam plamnień. Magda mnie w tej chwili to jest wszystko jedno. Tez wolałabym poród naturalny ale będezie to co musi być. A po drugie lekarz mi powiedział że będzie to tylko znieczulenie częsciowe więc będę niby widziała. A niech tam obojętne mi to grunt żeby szczęśliwie dotrwać do końca.

AniaD23 a powiedz mi , to tylko taka moja ciekawość , nie chcesz to nie odpowiadaj. Jak długa jest twoja szyjka i czy masz przy tym łożysku rozwarcie , bo ja tak tzn.szyjka jest u mnie skrócona o połowę czyli ma 1,5cm , a rozwarcie na 0,5cm. Jak z tym jest u ciebie?

Odklejanie się jaja płodowego - właśnie taką diagnozę usłyszałam wczoraj na wizycie lekarskiej po badaniu USG. Co to oznacza? Że mam małe szanse na donoszenie i urodzenie dziecka. Dostałam leki, nakaz leżenia, zero dźwigania i podróżowania. Jak mi to lekarka mówiła byłam tak zszokowana, że nawet nie zadałam pytań co to konkretnie znaczy.Ale kiedy lekarka nie założyła mi karty ciążowej poczułam się jakbym dostała obuchem w głowę. Zrozumiałam, co to oznacza.Jestem załamana. Ciągle płaczę. Nawet nie potrafię o tym spokojnie pisać.

Madziara , poleżysz i wszystko pięknie się spowrotem przyklei. Lekarka nie potrzebnie Cię tak zdenerwowała. Jeśli nie plamisz, nie boli Cię mocno brzuch to nie jest tak żle. A dała Ci jakieś leki??

reklama
Madziara tak Ci współczuje!! Nie poddawaj sie, naprawde, to ważne. Nie wiem jak dodać Ci otuchy:-( Bede trzymać kciuki za Was!!

Magda dzieki za wujasnienia co do łożyska przodującego- zgroza normalnie.

Do góry