reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Kira możesz powiedzieć, że masz regularne skurcze, to najpierw Cię zbadają wew. a potem pod KTG, najwyżej nic nie wyjdzie i stwierdzą, że skurcza zanikły i do domu czekać. A też świnia z tego lekarza co Cię zostawił bez opieki, oni MAJĄ OBOWIĄZEK wyznaczyć zastępce, tak jak zrobił to u Raabit.

Kasia oj siki to ja już prawie cały czas robię, mój mąż tylko robi wielkie oczy jak mu znowy każdę kupić dostawę papieru toaletowego, bo ten znika w oczach.

Sylwia koniecznie drania wpisz na listę. Może oszczędzisz nrwów jakiejś dziewczynie.

Ola ja mam pępek płaski, hihi..miałam długo wklęsły, bo mam głęboki a teraz mam zupełnie wyprasowany, tylko okrągły ślad.

Zmykam juz do wyrka, bom bardzo zmęczona i boli mnie po tym badaniu co nieco, ale to normalne.
Spokojnej nocki i żadkich pobudek!! Papa!

reklama
Witam
Ja dziś pierwsza:-)Już sie wyspałam,jakoś dziś wcześnie ale dobrze że nie o 3:eek:
Noc w miare spokojna,ze 2 skurcze,normalne bóle spojenia i siusiu co poł godz-czyli norma:-D
Naur dokładnie zrobie tak jak mówisz:tak:muszą mnie przyjąć:tak:W piątek sobie pojade,bo i tak w tamtą strone jade,a niestety to cała wyprawa dla kaleki:-p

hi

witam rankiem choc u mnie zaczal sie juz przed 7-ma ...
w nocy sikanko pare razy (norma), od 12:45 do okolo 3-ciej nie moglam zasnac :no:
zasnelam po brzoskwince...
cos pobolewa mnie prawa nerka :-(- nie wiem od czego
no i odliczac juz powoli zaczelam - 2 dni ... - przyznam ze cykam sie, a dzis jeszcze na 21-sza do dentysty (plomba mi wypadla - tez nie miala kiedy :wściekła/y:)

pomykam konczyc pakowac torbe ... - co chwila sobie cos przypominam
w sumie mi wychodza juz 2 torby (bo do jednej nijak tego nie wcisne) :szok:

Naur - wiedza to juz polowa sukcesu - dobrze ze wreszcie trafilas na odpowiednia osobe...
co do zabawki to mysle ze pomysl calkiem dobry, tylko gdzie ja teraz cos dostane jak nie moge sie poruszac :-(... a mezus w pracy codziennie do bardzo pozna bo szef wlasnie przylecial i koncza jakis projekt, a urlop ma dopiero od piatku

Hej Słoneczka:-) No i w końcu jest!!!!!!!!!!!!!! Nasz upragniony, wyczekany SIERPIEń:-D Pamiętacie grudzień - wtedy myślałyśmy- kiedy będzie sierpień. Teraz pewnie każdego dnia na świat przyjdzie SIERPNIOWE DZIECIąTKO. Niesamowite!!!!!!!!!!!! To bobaski rosły przy nas. Ja trafiłam na forumo ok 17 tyg ciąży z zapytaniem jak to u was z ruchami dzidzi:-) Później chwaliłsmy się co kupiłyśmy, pokazywałyśmy rosnące brzucholki.............. I tak doszłysmy do sierpnia:-)

U mnie coś się tez dzieje: od 2 dni ból spojenia, rano ból podbrzusza o takim nasileniu jak tuż przed miesiączką( na szczęscie przeszedł) Dzisiaj jeszcze raz ktg i badanie szyjki ( KIRA mi szyjke badają przez dopochwowe usg- najbardziej precyzyjny pomiar). Później dr idzie na urlop - i niestety dlatego pewnie wkrótce Warszawa...........
Mam pytanie- jak zachowuje się dziecko przed porodem .Rusza sie czy spokojne. Moja Majka cały czas się tłucze i nie są to płynne ruchy tylko jakby "podskakiwała":szok:
Teoretycznie zostały mi równo 3 tygodnie :-D

Sylwia oby nie dopochwowe USG:no:nigdy wiecej-mam uraz-mysle ze zwykłe badanie wewnetrzne da im jasny obraz:tak:
Jesli chodzi o ruchy to sa strasznie chaotyczne,nerwowe i bolesne-nie wiem czy to normalne:confused:
Mongea ja swoją torbe przepakowywałam 3 razy,az w koncu pożyczyłam od babci i z taka wielka lochą do szpitala pojade:-Dprzynajmniej wszystko mi sie zmieściło:-p

Hej dziewczynki :-)
Ja mam tylko jedną torbe i aż z ciekawości zmierzyłam jej wymiary :tak: długość 60cm i szerokość niecałe 30cm a do tego do siatki szlafrok i kocyk dla malucha. A co wy takiego bierzecie, ze aż dwie torby macie? :szok:

Hihi KIRA ja dopchwowo miałam w 8 tyg. A teraz 2 razy robi mi kobitka.( delikatnie) Jak mnie badali w szpitalu "szyjka zamknieta 2cm". Na usg wychodzi 3cmm:szok: dobrze, ze tez zamknieta:-p
Czyli z ruchami to norma- dobrze powiedziane chaotyczne. Ciekawe jak jest przed porodem - NAUR , GOSIA pobudka:-)
Coś nie ma anid, evelinki no i ELIS ( hahaha)

Raabit ja mam jedną torbe-wymiary-70cmx40cmx40cm nie jest ogromna ale weszło wszystko,nawet te gigantyczne paki podkładów:-D
Sylwia ja ostatnie dopochwowe miałam w 12 tyg.i niedelikatne to mało powiedziane-czułam sie potem jakby mnie ktoś zgwałcił:no:wszystko mnie bolało i nie dam sie wiecej na to namówić:wściekła/y:

reklama
Kira ja też upchnęłam do torby 2 paczki podkładów i 20 pieluch pampers i całą paczke chusteczek nawilżanych do pupy :tak: no troche jest tych rzeczy :tak:
A co do badnia usg dopochwowego to ja mam jak najbardziej miłe wspomnienia. Nigdy nic nie czułam, lekarz zawsze przed badaniem nakładał na to urządzenie baaaaaaaaaaardzo dużo żelu i wykonywał badanie bardzo delikatnie. Dlatego współczuje ci takich nieprzyjemnych doznań :-(

Sylwia no faktycznie Elis coś przycichła :-D

Naur pewnie zaraz sie odezwie i powie że zaprasza na kawe, a ja znowu jestem juz po :tak:

Do góry