reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

witam sierpniowe mamy,
Miło tu u was na tym sierpniowym forum. Tymbardziej ze wyjątkowo tu pasuje - mam termin na 9.sierpnia 2007 i strasznie sie cieszę :-). To moje pierwsze dzieciątko i nie wiem czy potrafiłabym kochać bardziej. Serdecznie pozdrawiam wszystkie mamy z sierpnia i nie tylko :-)

reklama
Czesc Honka.To tez moje pierwsze bobo,a termin mamy dzien po tobie czyli 10.08 .Napisz cos jeszcze, znasz plec?masz zdjecie brzuszka?Jak ze zdrowkiem?
A ja czuje sie dzis samotnie, moj facio wziol robote do domu i tak mi smutno jak nie wiem co!!Ciagle mi o pracy opowiada, o szefie,fakturach, adwokatach, sprawach, towarze.:sad:Jak to dobrze ze jutro ostatni dzien pracy!!!!!!:tak:
A inhalacje to i ja bym moze sobie zrobila?:oo2:na ta moja cere:wściekła/y:.

Honka_78 witaj. Też bym chciała urodzic 9 sierpnia. To moja rocznica (któraś tam z kolei ) ślubu i urodziny mojego taty.

Byłam dzisiaj na imieninach jestem padnięta i lekko wkurzona , ale o tym może jutro bo dzisiaj jeszcze coś głupiego napiszę czego mogę potem żałowac, muszę wszystko przetrawic przez noc ( nie mam na myśli jedzenia tylko wydarzenia z dzisiejszego dnia). Acha i już nie mogę doczekac się jutra , bo koło 16 mam miec USG i lekarz obiecał podac płec maleństwa. Chociaż i tak najbardziej ciekawi mnie czy dobrze sie rozwija i czy wszystko jest w porządku. A tak najbardziej jeśli mam byc szczera to ciekawi mnie czy to moje nieszczęsne łożysko sie jeszcze podniosło.
O tym napiszę jutro.

Padnięta jakaś jestem. Zmykam do łóżka zaraz.
Magda to trzymam kciuki za pomyślne usg!!

A ja jutro kończę 26 lat, jakoś się staro czuję, już drugie dziecko w drodze, tak poważnie to jakoś wygląda.

Dobranoc!!

Hej Honka.Witaj u nas:-D Ja nareszcie mam neta.Narobiło sie tu jak mnie nie było;-) Dobrze.Ja Honka mam termin też na 9 sierpnia ale licze na 12 bo wtedy mam rocznice ślubu:-) Mój slubny stwierdził że byłby wspaniały prezent:tak: Zobaczymy.Aha i zapomniałam powiedziec że na 95 % mamy synka:-) tak powiedział lekarz,ale dzidzia sie kreciła i nie był pewny czy to siusiak czy coś innego:rofl2: Ale moje słonko jest pewne że to siusiak i koniec:-D Już ja nawet mówie do brzuszka jak do synka-miał być Adaś-zobaczymy.
Ciesze sie strasznie:tak: Ze do was wróciłam-jakos tak mi pusto było wieczorami bez Was:-( Ale juz jestem:tak:

To znowu ja:-D Nie dam wam teraz spokoju;-)
Zapomniałam sie pochwalic ze zapisalismy sie do szkoły rodzenia:cool2:
Myślałam ze mamy jeszcze czas i zadzwoniłam sie dowiedziec tylko,no i szie dowiedziałam że nie ma juz miejsc na mój 26 tydz:eek: Zostało jedno na 30:eek: Wiec wziełam:tak: Akle może i dobrze mam już z głowy:-)
I nie moge uwierzyć że połowa już za mną!!szok:-D

Byłam u lekarza. Zbadała mnie i wszystko jest ok. Szyjka zamknięta, nic się nie dzieje. To plamienie to chyba dlatego, że umyłam okna :zawstydzona/y: a nie powinnam - ale juz nie mogłam patrzeć jakie sa brudne. Teraz będe mądrzejsza :tak: Poza tym nadal leżenie jak najwięcej, nie dźwigać, nie przemęczać się itd. Musze się też wybrać do lekarza ogólnego i zrobić sobie EKG bo czasami tak dziwnie mi serce wali. Następne USG 26 kwietnia.

A co do ruchów dzieciątka to ja jakos nie czuje jeszcze ruchów. Czasami mi się wydaje coś ale to trwa taka sekundkę, że nei wiem czy to na pewno to :confused:
Pamiętam z poprzednich ciązy, że któras z dziewczynek tez się tak bawiła z tata, że jak ja przykładałam rękę to kopała a jak tata to cisza, albo kopała w innym miejscu :-)

reklama
Naur,to wszystkiego najlepszego w takim razie,ja tez mam 26 lat,ale czuje sie nadzwyczaj młoda:confused: .Czasem sie zastanawiam,czy oby na pewno poradzę sobie z nowymi obowiązkami,kiedy mała sie pojawi, na razie oswajam sie z myślą,że czeka mnie niebawem ogromna odpowiedzialność...

Do góry