• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Ej no bez jaj...

A jak ludzie nie mają ślubu, a chrzczą dzieci... To wtedy jest dobrze? A jak jest cywilny tylko to nie można?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
no byłam u księdza i powiedział że ja mam teraz inne nazwisko niż tam w kościele i on mi żadnego zaświadczenia nie podpisze i nie da i mam się nie pokazywać tam chyba że przyjde ślub zalatwiać swój . Ale byłam zła głupi ksiądz:dry::wściekła/y:
bo w zeszłym roku miałam byc swiadkową do bierzmowania i tez nici....

Efe ty raczej nie dasz rady. Chyba, że co planujesz wcześniej :).

Bardzo mi przykro Malinka na pewno siostrze zależało byś ty była świadkową ;/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jak ja świadkowałam, to nikt nawet mnie nie pytał o stan cywilny. Własne dziecko chrzciłam i też bez większych problemów. Nota bene może końcu po prawie 7 latach weźmiemy ślub..... MOŻE......

A jak ludzie nie mają ślubu, a chrzczą dzieci... To wtedy jest dobrze? A jak jest cywilny tylko to nie można?
No Deli wtedy mozna miec z ksiedzem problem. Mam kuzyna wzieli cywilny jedno dziecko mu ochrzcili drugiego powiedzial ze nie ochrzci dopoki slubu w kosciele nie wezma. No i skonczylo sie na tym ze w dzien ich wymuszonego slubu mieli chrzest. Mialam byc i swiadkiem i chrzestna ale ze zaszlam w ciaze to udalo mi sie wykrecic.
I nie jeden taki przypadek znam
A samotnej matce to jeszcze ochrzcza ale jak ktos zyje w konkubinacie to tez problem miec raczej bedzie

no byłam u księdza i powiedział że ja mam teraz inne nazwisko niż tam w kościele i on mi żadnego zaświadczenia nie podpisze i nie da i mam się nie pokazywać tam chyba że przyjde ślub zalatwiać swój . Ale byłam zła głupi ksiądz:dry::wściekła/y:
bo w zeszłym roku miałam byc swiadkową do bierzmowania i tez nici....

To się ksiądz uparł, albo chce parę złotych do ręki!!!!!!!!!!!!!!:angry::angry::angry::angry:
Trezba było spytać ile taki zaświadczenie kosztuje!!!!!:angry::angry::angry::angry:

Właśnie pisze z siostrą i szukamy kolczyków dla niej na ślub taki wybór i nic się jej nie podoba za dużo tego he he
Wiecie może jak by nasz ksiądz był inny to dało by rade wszystko załatwic ale jak on taki burak ....

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry