• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Dobranoc Efe, milych snow.
A mowilam Edzia ze mozna znieczulenie. Wyleczylas zabka?
no narazie to lapisowanie tylko było. ja się dopiero umówię przy kolejnej wizycie mojego synka. jeszcze nam 2 lapisowania zostały. ale zęba raczej zrobię:tak:wolę teraz niż potem, jak będę mieć bobaska małego przy cycu:-)

dzidzia mi się dziwnie układa:baffled:aż zabolało:dry:ale i tak to kocham:happy:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a i jeszcze widziałam że mama z leeds zagłosowała na was. TYlko nie wiem czemu nie mogłam głosowac z 2 kompów? Teraz też próbowałam i nic z tego. Jutro spróbuję inaczej...

ależ miałam dzień... nerwowa coś się zrobiłam:-(mój mały to dziś przeze mnie też nie miał lekko...:-(

chyba się położę... pa!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Chorobowe - kto placi i dlaczego niektorzy dostaja w terminie, a niektorzy z opoznieniem - ciag dalszy

Jeśli w firmie pracuje więcej niż 20 pracowników, obowiązek zapłaty zasiłków spoczywa na pracodawcy. Bez znaczenia pozostaje fakt, że jemu samemu zasiłek wypłaci ZUS - podaje "Rzeczpospolita".

Art. 61 ustawy o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa (Dz.U. z 2005 r. nr 31, poz. 267) stanowi o tym, że prawo do zasiłków określonych w tej ustawie i ich wysokość ustalają oraz zasiłki te wypłacają:

• płatnicy składek na ubezpieczenie chorobowe, którzy zgłaszają do ubezpieczenia chorobowego powyżej 20 ubezpieczonych (na 30 listopada poprzedniego roku kalendarzowego),
  • ZUS, w przypadku gdy płatnik zgłasza do ubezpieczenia chorobowego nie więcej niż 20 ubezpieczonych (względem pracowników płatnikiem składek nadal jest pracodawca).
czyli opoznienia sa kiedy pracujesz w malej firmie, ktora ma ponizej 20 pracownikow. Pewnie Natt jest w takiej sytuacji. Ja jestem. Kurcze, to znaczy znaczne opoznienia w wyplatach... ech....

Hej Dziewczynki\ja czytam dzisiejsze zaległosci. do 1 nie miałam prądu więc lepiłam pierogi i 126 ulepiłam ale pyszne były jeszcze do mamusi zawiozłam i tak dzień minoł jeszcze m pójdzie na nocke i sie skączy dzień dzisiejszy

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry