Hej dziewczyny a ja się dopiero witam!!! zaczęłam czytanie od końca więc nie wszystko jeszcze nadrobiłam...
Kasiu - ja głosuję codziennie - w tej chwili prowadzicie w swojej kategorii 464 głosy!!! a to czy można głosować 2 razy zależy od IP kompa - jak oba w domu w tej samej sieci, to samo IP to nie zagłosujesz - mój mąż z kuchni tez nie mógł

ale z kolei czasami są takie sieci że się IP zmienia w ciągu dnia i wtedy można nawet 2 razy zagłosować - my tak mieliśmy jak inny internet kiedyś mieliśmy...
Majaam - dobrze że się pojawiłaś ale się właśnie wczoraj zastanawiałam ze coś cie długo nie widzę...
Oj - dopiero się doczytałąm że o IP była już mowa
Maggie - sto lat w szczęściu i miłości!!!!
u nas nie ma żadnych obwarowań dziwnych co do świadkowania - z tego co wiem świadek nie musi nawet być katolikiem...
co do chrzestnych - tutaj już oczywiście są - no bo mają wychować po katolicku...ale duzo też zależy od danej parafii i księdza na którego się trafi
my 4,5 roku temu płaciliśmy za ślub bodajże ok 300 zł - ale wiem że w tym samym czasie w małym miasteczku w którym wtedy pracowałam stawka minimalna była dwukrotnie wyższa...a za chrzest to nawet nie pamiętam choć to 2,5 roku temu było - ale chyba ok stówki...mam wrażenie że generalnie jest tak że im mniejsza miejscowość tym wyższe stawki i sztywniejsze reguły - no może z małymi wyjątkami
dobranoc dziewczyny - chyba ja tu jak zwykle ostatnia...