• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
WITAJCIE KOCHANE:)
przepraszam że się nie odzywałam ,ale wczoraj wybrałam się do G no i siedziałam tam 6 godzin.a jak przyszłam to z bólu główy padłam .niestety nadal mnie ból trzyma więc tylko na sekuntke wpadłam zdać wam relacje.:-)

a więc co do toxoplazmozy to narazie powiedział ze będzie dobrze ikazał czekać na wyniki z awidności.
okazało się że mam zadużó białaych krwinek i musze zrobić CRP aby wykluczyć infekcje grożną dla maleństwa.
ciśnienie szaleje a więc musze być na diecie niesolonej-wysokobiałkowej i jeśli za kilka dni ciśnienie się nie zbije mamzacząć brać Dopegyt

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ANETKO ZDAWAJ;-)
a ja właśnie po spacerku po obiadku, młody zasnął 10 minut po przyjściu do domu a ja mogę w końcu sobie poleżeć:-) mi CRP zrobili w sobotę na pogotowiu

G powiedział zę te bule główy to od tego zawysokiego ciśnienia i że to troche zawcześnie bo u cięzarnych to dopiero po 20 tygodniu tak się dzieje ,noa le nie ma co i trzeba z tym walczyć.no iwłąnsie szukam jakiejś diety wysokobiałkowej,najgorsze będzie to jedzenie bez soli ale dam rade

no i widziałam dzidke,tak fajnie się wierciła:)
hehe machała mi:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a ja wczoraj dostalam wyniki na toxo, zupelnie o tym zapomnialam. Wczesniej bardzo sie martwilam tym badaniem a jak sie okazalo ze ok to zapomnialam zupelnie ze taki problem byl :-).
Tylko skoro wyszlo ze teraz nie jestem chora to chyba musze za jakis czas powtorzyc wyniki, tylko nie wiem kiedy. Czy ktoras z was byla w takiej sytuacji??

chyba powtarza się co miesiąc:tak:
ja też nigdy nie chorowałam i nie choruję teraz ale po prostu unikam surowego mięsa (mąż je robi) itp i często ręce myję , badań ja nie będę powtarzać

Ostatnia edycja:
ja troche panikuje w ciazy, jak widze...
zapytam polozna ale chcialam dowiedziec sie jak to jest u was
jak to bedzie zalezalo ode mnie to chyba zrobie jeszcze jedno badanie moze w maju lub czerwcu

reklama
Hej Kochane...
Aniu dziekuje za rady odnosnie wody, a co do ruchow wlasnie poczulam jakies delikatne pukanie ;-) Ale fakt ostatnio na usg widac bylo, ze lozysko jest na przedniej scianie, wiec mam nadzieje ze dlatego nie odczuwam tak tych ruchow... a wracajac do zaparc-wody pije bardzo duzo, bo ponad 3 litry dziennie:szok: a szklaneczka wody z cytrynka na czczo tu rytual juz od jakis 2 lat-moze organizm sie po prostu przyzwyczail:angry:
Niestety nie zdolalam doczytac zaleglosci z weekendu, ale cos tu piszesz ze w sobote na pogotowiu wyladowalas :confused::confused::szok: co sie stalo ??
Mam nadzieje ze wszystko ok!!

Co to jest CRP ?

Anetko-przykro mi z powodu bolow glowy :-( czy probowalas paracetamol, moze choc troche Ci ulzy!!
Super ze dzidzia ladnie fikala :-) A co do diety, wiem co czujesz, bo sama bardzo lubie dobrze doprawione potrawy, ale coz sie nie robi dla naszych Malenstw :-) dasz rade i mocno rzymam za to kciuki :-)
Megaczka ja takze nigdy nie mialam do czynienia z toxo, dlatego tez wyniki sa ujemne. Moj lekarz twierdzi ze w takim wypadku badania nalezy powtarzac co 3 miesiace...
Malinka-ja postem sie w ogle nie przejmuje:zawstydzona/y:i z tego co wiem, juz chyba nie obowiazuje taki scisly post i mozna zajac miesko w piatki, ale nie jestem pewna :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry