reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Trochę poczytałam o tym obciążeniu cukrem i aż ni sie niedobrze robi na myśl o piciu słodkiego płynu. zachorować może kazda, ale zazwyczaj są wskazania jak przy "normalnej" cukrzycy-wysoki cukier na czczo, trudniej z siusianiem, bo częstotliwość w ciąży i tak rośnie, opuchlizna, duże pragnienie...

Trochę poczytałam o tym obciążeniu cukrem i aż ni sie niedobrze robi na myśl o piciu słodkiego płynu. zachorować może kazda, ale zazwyczaj są wskazania jak przy "normalnej" cukrzycy-wysoki cukier na czczo, trudniej z siusianiem, bo częstotliwość w ciąży i tak rośnie, opuchlizna, duże pragnienie...
u mnie nie było żadnych objawów, a gin polecił wykonanie tego badania.
Tez na samą myśl o wypiciu tego płynu jest mi niedobrze blleeee bleeeee:baffled:

każdy może zachorować na cukrzyce ciążową?
sempe, każdy, nie ma regóły. Dlatego umarł mój synuś. Niby w grupie ryzyka są kobiety u których w rodzinie -ojciec matka, rodzeństwo - była cukrzyca i te z BMI powyżej 30. U mnie nie było nic z tych rzeczy. niby sprawdzają z moczu, ale u mnie nie pokazało, miałam za mały poziom cukru w moczu żeby zobaczyć w badaniach, a oni takim kolorowym paseczkiem sprawdzaja przy tobie w buteleczce, a na tyle duży żeby zabił moje dziecko. Dlatego szlag mnie trafia że takich badań normalnie się nie robi!!!!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry