reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
zawiesz mi się bb, znowu nie przesuwa postów, myśle że nikt nie pisze a tu za chwilę muk i 10 odpowiedzi!

miłej Malinka!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Miranda słyszałam ze może być groźna dla kobiet w ciąży i ich maleństw, nie przypuszczałam ze mozna tego w nie w porę wykryć.

męża kuzynka aż z Zielonej Góry do Poznania jeździ co miesiąc bo ma cukrzyce ciazową wykrytą w pierwszym trymestrze,

Fakt, wraca. Ostatnio czytałam, że najnowszr badania wskazują na to, że cukrzycę powodują wirusy, które umiejscawiają się w trzustce, czyli jest nadzieja w przyszłości na skuteczny lek.

z tego co położna mi mówiła jak straciliśmy Sławcia, to u mnie pojawiła sie po 36 tyg. ale pewności nikt nie ma...tyle tylko można było przypuszczać z tego że bardzo urósł mi brzuch, bo dziecko rośnie zbyt szybko, ale ona to wyczaiła mierząc mnie centymetrem, a Usg pokazało że jest wszystko ok. więc widzisz, nie zawsze da się wykryć bez badań. A co do obiawów , można pomylis z dolegliwościami ciążowymi, do kibelka biegałam co chwilę, ale tak się pod koniec biega, byłam napuchnięta nie mogłam ruszać palcami, ale moja mama z każdym z nas miała to samo, byłam zmęczona, ale która przed porodem nie ma już dosć?

reklama
W ciązy cukrzyca jest niebezpieczna, ale w na co dzień, to kwestia raczej dyscypliny w odżywianiu.
Nawet na zastrzykach można nieźle szaleć, czego najlepszym dowodem jest złoty medal olimpijski czukrzyka-wioślarza.:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry