reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Witam sie i ja. Od rana glowa mnie boli i cos ogolnie jakas slaba jestem, to chyba cisnienie:baffled:Ja zawsze w ciazy mialam czesto usg, przez te poronienia, ale pierwsze slysze zeby lekarz nie chcial zrobic szybciej niz w 13 czy 14 tyg, a rozpoznanie ciazy?????Dlatego to pisze bo wezmy przyklad mojej kolezanki. Zrobila test wyszedl pozytywny, cieszyla sie ze jest w ciazy. Wszystko fajnie tylko ze musiala isc prywatnie bo panstwowo kolejki. No a ze prywatnie to usg na miejscu no i lekarz zrobil w piatym tyg, za duzo nie bylo widac wiec kazal przyjsc za dwa tyg. Poszla niestety nadal nie bylo widac serduszka ciaza zbytnio nie urosla a wiec zaniepokojony lekarz kazal przyjsc znow za twa tyg. Poszla w 9 tyg okazalo sie ze ciaza jest obumarla od okolo 5 tyg, a wiec chodzila z martwa ciaza miesiac. Przy tym zero krwawien itp. Do czego zmierzam, gdyby chodzila z ta martwa ciaza do 14 tyg, to co by sie moglo stac:baffled:
Nie wiem jak dla mnie to pierwsze usg standardowo powinno byc wykonywane kolo 8 tyg wtedy juz widac czy bije serce i czy wszystko wyglada normalnie.
Nie mowie zeby je robic co i rusz ale te Polskie standardowe 3 razy wydaje mi sie zdecydowanie za malo.
Ale sie rozpisalam. Zycze wszystkim milej niedzieli:-D

reklama
Ja pierwsze usg miałam w 7 tc ,ale przez to ,że były w międzyczasie święta i sylwester .A teraz mam pod koniec 10 tc (czyli we wtorek ,już nie mogę się doczekać).Chodzę prywatnie do ginekologa ,więc przy każdej wizycie mam komplet badań i wydruk zdjęcia.:tak:

Ale macie fajnie z tymi usg.
Ja już nie mogę się doczekać środy :tak:
Ja ostatnio spotkałam na poczekalni dziewczynę, która prosiła mnie żebym usg zrobiła jeszcze gdzieś dodatkowo bo "co kilka par oczu to nie jedne". U niej jeden gin nie widział wady u dziecka a pod koniec ciąży robiła gdzieś indziej usg i lekarz oczy robił :nerd: że tamten gin nie widział wady. Teraz ona jest w 8 miesiącu i niestety nie da się już tej wady cofnąć :baffled:

Karincia Ty lepiej nie strasz nas takimi opowieściami.U mojej znajomej też był przypadek ,że dziecko urodziło się z roszczepem kręgosłupa i wodogłowiem .przez całą ciążę była pod opieką lekarzy i niby wszystko było ok, do czasu porodu.Więc nie ma reguły ,ja staram się mysleć pozytywnie.

Czesc Aga wiem o tym ale twoje aniolki zyly do tego 12 tyg? Tak? Ja wiem ze usg tego nie zmieni ale jesli mozna wykryc to szybciej to po co czekac az tak dlugo.

cześć dziewczynki. mam pytanie. wróciłam z uczelni, zasnęłam i obudziła się z dziwnym bolem brzucha. Gdy się ruszam, boli mnie tak podobnie jak bola mieśnie po ćwiczeniach. Tak na wysokości macicy. Jak się nie ruszam nic nie boli, ale jak wstaję, idę czy się schylam to zaczna boleć. zaczynam się martwić, jak nie przejdzie to chyba wieczorem do lekarza zadzwonię :-(.

czy wiecie co to może być ??

Koti81 ciezko tak przez internet okreslic co to moze byc jesli bardzo cie boli i niepokoisz sie to lepiej zadzwon do swojego lekarza, moze ci cos doradzi. Ja raczej z czyms takim sie nie spotkalam, niepokojacy moze byc rytmiczny, powtarzajacy sie w tych samych odstepach narastajacy bol,

reklama
zadzwoniłam do lekarza, powiedział że to może być normalny bol. polecił wziąć nospę i jeżeli nie przejdzie to wtedy mam dzwonić i jechać na wizytę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry